Treneris Vasiļjevs vērtē maču pret Japānu: "Gāja kā boksā - punkts punktā"
Haralds Vasiļjevs gan atcerējās arī leģendārā basketbola trenera Armanda Krauliņa savulaik bieži piesaukto teicienu, ka labāka ir uzvara nekā skaists zaudējums.
Hokejs
2016. gada 2. septembris, 23:19

Treneris Vasiļjevs vērtē maču pret Japānu: "Gāja kā boksā - punkts punktā"

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlasei cīņa pret Japānu 2018.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piektdien bijusi grūta un atgādinājusi saspringtu boksa maču, kurā abi pretinieki cīnās punkts punktā, pēc spēles preses konferencē medijiem sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Haralds Vasiļjevs.

LETA jau ziņoja, ka Latvija negaidīti sīvā cīņā guva uzvaru ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1), tiekot pie otrā panākuma divos šajā turnīrā aizvadītos mačos.

Vasiļjevs pēc cīņas atzina, ka viegli nav gājis. "Mums izvērtās ļoti grūta spēle, komandai bija jāparāda raksturs. Pretinieks bija ļoti motivēts un cīņa ritēja kā boksā - punkts punktā," bilda pieredzējušais speciālists.

Treneris gan uzsvēra, ka neviens spēlētājs no kopējā ansambļa ārā nav kritis. "Tas parāda, ka mums sāk veidoties komanda. Varu tikai pateikties puišiem, ja šādi turpināsim, turnīrs mums noslēgsies veiksmīgi," bilda izlases stūresvīrs.

Vasiļjevs gan atcerējās arī leģendārā basketbola trenera Armanda Krauliņa savulaik bieži piesaukto teicienu, ka labāka ir uzvara nekā skaists zaudējums. "Šis mačs parādīja arī mūsu vājās vietas un no tām mums jātiek vaļā, jo Vācija ir ļoti meistarīga komanda," treneris akcentēja, ka turnīra izšķirošā spēle Latvijas izlasei būs svētdien, kad cīņā ar vāciešiem noskaidrosies vienīgās olimpiskās ceļazīmes ieguvēji.

"Vācija ir mobila komanda, labi kustās, agresīva, savā zonā spēlē līdz galam, iet ķermenī. Viņiem nav vāju vietu, monolīta komanda, kas gatavojas šim turnīram jau kopš vasaras vidus," nākamos pretiniekus raksturoja Vasiļjevs. "Mēģināsim pretoties, izmantosim mūsu labākās rakstura īpašības, jo mēs arī gribam spēlēt agresīvu un ātru hokeju. Vietām tas izdodas, vietām nē, tas ir laika jautājums."

Spēlē ar Japānu mājinieku vārtus sargāja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 17 no 18 metieniem. Viņam pietrūka vien 134 sekundes, lai pirmo reizi karjerā valstsvienības rindās izcīnītu pirmo "sauso" uzvaru. Tikmēr pirmajā cīņā pret Austriju, kurā Latvija svinēja uzvaru ar 8:1, vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 22 no 23 metieniem.

Vasiļjevs atzina, ka pirms spēles ar Vāciju izvēle par pēdējās robežas uzticēšanu būs vēl sarežģītāka, nekā pirmajos divos mačos. "Saistībā ar vārtsargu izvēli pēc šodienas ir vēl grūtāk. Galvenais, ka veidojas laba komanda un labs kolektīvs. Ja šodien mums būtu bijusi viegla pastaiga, tas komandai neko nebūtu devis," uzskata treneris.

Tikmēr Japānas izlases galvenais treneris Gregs Tomsons, kurš ir Kanādā dzimis Vācijas pilsonis, atzina, ka ir lepns par savu komandu.

"Apsveicu Latviju, jo zinu, ka pēc trenera maiņas nekad nav viegli, taču pirmajās divās spēlēs viņi ir pierādījuši, ka ir uz pareizā ceļa. Mēs neesam tāda kalibra komanda kā Latvija, bet par šodienas spēli esmu lepns. Mums ir svarīgi mācīties no šādām spēlēm," bilda Tomsons.

LETA jau vēstīja, ka Vācijas izlase piektdien ar 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) sagrāva Austriju, tiekot pie otrās uzvaras divās spēlēs. Vācieši otro maču pēc kārtas palika "sausā", jo ceturtdien ar 5:0 pārspēja Japānu. Savukārt Latvijas izlase ceturtdien ar 8:1 sagrāva Austriju.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm Vācijai un Latvijai ir pa sešiem punktiem, bet Japāna un Austrija ir tukšā. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs tikai šī turnīra uzvarētāja.

Latvijas izlase ir piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos, kur spēlēja arī Austrijas izlase, kas iepriekšējā kvalifikācijā aiz svītras atstāja Vāciju. Tieši Sočos Latvija parādīja viscienījamāko sniegumu un guva astoto vietu.

LETA/ Foto: Ieva Makare/LETA