Citi sporta veidi
2016. gada 3. septembris, 19:37

Anastasija Sevastova: "Sieviešu tenisā jebkas var notikt"

Jauns.lv

Sieviešu tenisā jebkura sportiste var uzvarēt savu sāncensi, neskatoties uz viņas vietu rangā, uzskata Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.

Sevastova otro reizi karjerā sasniegusi "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālu, piektdien iekļūstot ASV atklātā čempionāta ceturtajā kārtā.

Sevastova skaistā cīņā, parādot raksturu, divos setos pārliecinoši ar 6-4, 6-1 pārspēja Katerinu Bondarenko no Ukrainas, kurai līdzšinējā karjerā trīs reizes bija zaudējusi.

Latvijas tenisiste cīņu sāka ar trīs zaudētiem geimiem, taču pēc tam bija krietni pārāka, cīņas vidū uzvarot sešos geimos pēc kārtas, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

"Pašā sākumā netiku galā ar spēli. Korts bija nedaudz ātrāks, kā arī tā bija agrā spēle. Iesildoties viss bija kārtībā, bet pirmajos geimos tas neparādījās. Turpināju cīnīties un saglabāju pozitīvas emocijas. Bija svarīgi uzvarēt pirmo setu," pēcspēles preses konferencē teica Sevastova.

Latvijas tenisiste otrajā kārtā trešdien ar 7-5, 6-4 pieveica pasaules ranga trešajā vietā esošo spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu, kura šogad uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

"Saka, ka vienmēr grūti saņemties pēc šādām lielām uzvarām. Nezinu, kas notika šīs spēles sākumā. Biju pārāk nervoza," secināja Sevastova.

Par vietu ceturtdaļfinālā Sevastova sacentīsies ar britu tenisisti Džoannu Kontu, kura turnīrā izlikta ar 13.numuru.

"Sieviešu tenisā var notikt tā, ka jebkura sportiste labā dienā var uzvarēt savu sāncensi. Savukārt sliktā dienā var zaudēt jebkurai citai tenisistei. Džoannai ir laba un stabila sezona. Viņa ir viena no labākajām spēlētājām, TOP 15. Džoanna labi servē un viņai nav vājo vietu," stāstīja Sevastova.

Kā uzsver Latvijas sportiste, nākamais mačs būs grūts. "Tas tomēr ir ASV atklātā čempionāta astotdaļfināls, nevis ITF 10 000 turnīrs Šarm eš Šeihā," salīdzināja Sevastova.

Pēc atgriešanās tenisā Sevastovas atpazīstamība pieaug, taču par pārlieku lielu uzmanību viņa nesūdzas.

"Bija viens raksts, kur bija kas līdzīgs "Ielūkojies Anastasijas Sevstovas privātajā dzīvē", un tajā bija saliktas manas "Instagram" bildes. Tas ir jocīgi. Varbūt Latvijā nav nekā cita par ko rakstīt, tomēr ir vajadzīgas vairāk pozitīvas ziņas. Manā dzimtajā Liepājā mani reizēm atpazīst, bet, ja došos uz Rīgu, diez vai mani pamanīs. Iespējams, esmu sarakstā pie mazāk zināmajām personām," komentēja tenisiste.

Sevastova tikai pērnā gada sākumā atsāka sportošanu, jo veselības problēmu dēļ 2013.gadā profesionālo karjeru beidza.

"Man bija daudz savainojumi, un nebiju apmierināta ar savu spēli. Vienmēr kas sāpēja, mugura, roka vai kājas. Nolēmu beigt savu karjeru. Pēc tam studēju un trenēju bērnus, bet ne nopietnā līmenī. Dzīvoju normālu dzīvi un mācījos menedžmentu. Nebija grūti studēt, bet, iespējams, tas man lika atgriezties tenisā. Esmu redzējusi to, ka arī pēc tenisa ir dzīve, līdz ar to zaudējumi nav pasaules gals. Tāpēc pasaule nebrūk kopā," atklāja liepājniece.

Līdz šim vienīgo reizi "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā viņa spēlēja 2011.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Par iekļūšanu turnīra 16 labāko spēlētāju vidū Sevastova ir nopelnījusi 240 WTA ranga punktus, kas nākamajā rangā viņai ļaus pietuvoties planētas 40 labākajām tenisistēm.

Sevastova jūnijā un jūlijā pa reizei spēlēja WTA turnīru finālos, abos mačos piedzīvojot zaudējumu. Savukārt neskaitot šos divus turnīrus, viņa kopš maijā notikušā Francijas atklātā čempionāta nevienā no pamatturnīriem līdz trešdienai nebija guvusi vairāk par vienu uzvaru.

Pēc karjeras atsākšanas Sevastova jau pērn atgriezās ASV atklātajā čempionātā, tomēr nepārvarēja kvalifikāciju. Savukārt šī gada sākumā viņa "izgāja" kvalifikāciju Austrālijas atklātajā čempionātā, kur arī uzvarēja pirmajā kārtā. Vienu kārtu Sevastova pārvarēja arī Francijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonā zaudēja jau pirmajā mačā.

LETA/Foto: EPA/LETA