Malači! Pļaviņš/Regža izcīna Jūrmalas "Masters" bronzu
Latvijas otrs labākais pludmales volejbola pāris atzīstami nostartējis Jūrmalas "Masters" sacensībās.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. septembris, 14:02

Malači! Pļaviņš/Regža izcīna Jūrmalas "Masters" bronzu

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža svētdien izcīnīja trešo vietu Jūrmalā notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas pludmales volejbola turnīrā.

Ar trešo numuru izliktie Pļaviņš un Regža cīņā par bronzas godalgām ar 2-0 (22:20, 21:12) pārspēja Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli no Beļģijas, kuriem turnīrā bija piektais numurs.

Pirmais sets starp abām komandām aizritēja ļoti līdzvērtīgā cīņā, taču pāris punktu pārsvars bija Latvijas duetam. Beļģijas sportistiem lāgā neizdevās atspēlēties, bet Pļaviņš/Regža arī neattālinājās. Pirmā seta uzvarētājs noskaidrojās pašā izskaņā, ko labāk nospēlēja latvieši un uzvarēja ar 22:20.

Otrajā setā Pļaviņam/Regžam jau bija izteiktāks pārsvars. Otrais sets sākās ar 3:0, bet pēc tam Latvijas duets panāca arī 7:3. Lai gan pretinieki pēc pārtraukuma pietuvojās līdz 6:8, turpinājumā mājinieki veica izrāvienu un guva piecus punktus pēc kārtas. Tas arī bija izšķirošais lūzuma punkts, kas otrajā setā ļāva gūt pārliecinošu panākumu.

Savukārt šī turnīra finālā plkst.15.30 spēkosies galvenie favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš no Latvijas, kuriem pretī stāsies sacensību septītais numurs krievi Jaroslavs Koškarovs un Ruslans Bikanovs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirms tam pusfinālā Pļaviņš un Regža ar 0-2 (16:21, 24:26) piekāpās Koškarovam un Bikanovam, bet Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:14) pusfinālā pārspēja Kokelkorenu un van Valli.

Abi Latvijas dueti savās apakšgrupās izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs, tādējādi izslēgšanas turnīru sākot no ceturtdaļfināla. Tajā Pļaviņš un Regža sestdien ar 2-0 (21:12, 22:20) pārspēja Krievijas duetu Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kuri bija izlikti ar otro numuru. Savukārt Samoilovs un J.Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 22:20) pieveica ukraiņus Oleksiju Deņinu un Sergiju Popovu, kuri turnīrā bija izlikti ar 11.numuru.

Tikmēr Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kā arī Rihards Finsters un Edgars Točs, savās apakšgrupās palika trešie, un viņiem izslēgšanas turnīrs bija jāsāk no pirmās kārtas, kur tika piedzīvoti zaudējumi. Abiem latviešu duetiem turnīrs beidzās ar dalītu devīto vietu.

Dāmām finālā plkst.14.15 Vācijas duets Terēza Mērsmana un Izabella Šnaidere, kurām ticis sestais numurs, duelēsies ar savām tautietēm un favorītēm Šantalu Laborēri un Jūliju Zudi.

Vistālāk no Latvijas dāmām šajā turnīrā tika šī gada Eiropas U-22 čempiones pludmales volejbolā Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras apstājās ceturtdaļfinālā, ieņemot dalītu piekto vietu. Savukārt Latvijas vadošais dāmu duets Alise Lece un Marta Ozoliņa zaudēja izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un sacensības noslēdza dalītā devītā vietā. Tikmēr pērnā gada Eiropas U-18 čempione Paula Ņečiporuka ar pieredzējušo Agnesi Caicu cieta zaudējumu visās trīs apakšgrupu spēlēs un turnīru noslēdza dalītā 13.vietā.

Šajās sacensībās uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē garantēs savām valstīm vienu ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu.

LETA jau vēstīja, ka vēl otrdien Jūrmalā bija nelabvēlīgi un ļoti vējaini laikapstākļi, kas lika celties ūdens līmenim, tāpēc jūra jau atradās pie paša stadiona. Ja ūdens līmenis turpinātu celties, tas radītu problēmas gan ar stadiona drošību, gan skatītāju ieeju tribīnēs. Tomēr jau trešdien situācija bija uzlabojusies un organizatoriem lielas bažas neradīja.

Jūrmalas "Masters" turnīrā uz svētdienas mačiem ieejas kartes var iegādāties par 15 eiro.

Jūrmalas "Masters" ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas 2016.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Čempionāta kopējais balvu fonds ir 50 000 eiro.

Pērn maijā Jūrmalā norisinājās CEV "Masters" posms vīriešiem, kurā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV "Satellite" sērijas turnīrs vīriešiem.

Nākamajā gadā Jūrmalā jau risināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

LETA/Foto: Ieva Makare/LETA