Arī šādi nav labi? "Arēnas Rīga" apsargiem atkal neiepatīkas līdzjutēju plakāts
Vai „Arēna Rīga” kārtības noteikumi aizliedz arī ironiju tribīnēs? Arī šie hokeja entuziasti, kuri Latvijas valstsvienību atbalstīja izšķirošajā spēlē pret Vāciju, tika izraidīti par nesaskaņotu piketu.
Hokejs
2016. gada 5. septembris, 14:30

Arī šādi nav labi? "Arēnas Rīga" apsargiem atkal neiepatīkas līdzjutēju plakāts

Jauns.lv

Vēl pavisam nesen vēstījām par gadījumu „Arēnā Rīga”, kad divi līdzjutēji spēles laikā tika izmesti no tribīnēm par protesta plakātu, uz kura bija uzraksts „Lipman, atkāpies!”. Arī vakardienas hokeja spēlē tribīnēs norisinājās kas līdzīgs. Šoreiz gan fani, šķiet, pauduši atbalstu, sludinot: „Lipmanu par prezidentu”, taču arī dzēlīgs sarkasms, šķiet, nav arēnas apsargu gaumē. Tie bija klāt pāris minūšu laikā.

Apsargu nagos šoreiz nokļuvis pazīstamais komiķis Rūdolfs Kugrēns ar draugiem. Puišu grupa sarkastisko plakātu tribīnēs izvilka svētdien, Latvijas hokeja izlases spēles ar Vāciju laikā.

„Šovakar arēnā no visas sirds atbalstījām Kirovu un Latvijas izlasi. Apsargiem nepatika,” feisbukā sūkstās viens no plakāta veidotāju grupiņas. Protesta ilguma ziņā puiši gan spējuši uzstādīt rekordu – 2 minūtes, tādējādi par 1 minūti un 40 sekundēm apsteidzot iepriekšējos plakāta turētājus.

Puiši gribējuši vien pajokot

Rūdolfs atklāj, ka šis plakāts gan tapis vēl pirms ieiešanas arēnā, liekot secināt, ka apsargi to sākumā nevērīgi palaiduši garām. „Vārdu apmaiņa bija īsa – divas minūtes pēc plakāta izvilkšanas apsargi mums pienāca klāt un pateica, ka plakāts ir jāloka un jāliek atpakaļ somā. Jautājām – kāpēc? Mums pateica, ka pie ieejas viņu šefs visu paskaidros. Tas nenotika,” stāsta Rūdolfs. Jaunais komiķis atklāj, ka īpaša iemesla un mērķa puišu rīcībai nebija – viņiem vienkārši patīk pajokoties.

„Jebkurš plakāts ir pikets!”

Lai arī puiši varētu aizstāvēties, iebilstot, ka uzraksts tehniski ir vērtējams kā motivējošs un atbalstošs, Latvijas Hokeja federācija (LHF) norāda, ka noteikumi, kurus apņemas ievērot „Arēna Rīga” hokeja spēļu apmeklētāji ir nepārprotami. „Latvijas likumdošana skaidri nosaka, ka protesti ir iepriekš jāsaskaņo. Arēna nav tā vieta, kur kaut ko tādu ir jādara,” pauž LHF sporta menedžeris Mārtiņš Pagodkins. Uz Kasjauns.lv norādi, ka plakāta vēstījums nav bijis protestējošs, LHF pārstāvis atcirta: „Jebkurš plakāts ir pikets!” Incidentā notikušo apsargu viedoklis LHF pagaidām nav zināms.

Kā ziņots, Latvijas hokeja izlase izšķirošajā cīņā par ceļazīmi uz 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm „Arēnā Rīga” svētdien ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) zaudēja Vācijai. Latvijas valstsvienības labā vārtus šajā mačā guva Miks Indrašis un Mārtiņš Karsums. Savukārt Vācijas izlases labā pa vārtiem guva Leons Draizaitls, Fēlikss Šics, kurš savulaik īsu brīdi spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas „Dinamo”, un Toms Kīnhakls.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook