Latvijas basketbola talants iziet laukumā "Barcelona" pamatsastāvā un gūst 12 punktus. VIDEO
Rodions Kurucs pirms diviem gadiem Latvijas U-16 izlases rindās izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas.
Basketbols
2016. gada 5. septembris, 18:12

Latvijas basketbola talants iziet laukumā "Barcelona" pamatsastāvā un gūst 12 punktus. VIDEO

Jauns.lv

Talantīgais latviešu basketbolists Rodions Kurucs svētdien nodemonstrēja iespaidīgu sniegumu un pārbaudes spēlē iemeta 12 punktus Spānijas granda Barselonas "Lassa" sastāvā.

"Lassa" ar 80:54 (13:11, 20:13, 27:18, 20:12) pārspēja Andoras "MoraBanc" vienību.

Kurucs, kuram šobrīd ir tikai 18 gadi, šo maču sāka Barselonas kluba sākumsastāvā, bet kopumā laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 34 sekundēs guva 12 punktus. Latvijas basketbolists šajā mačā iemeta trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem.

Tāpat Kurucs izcēlās ar piecām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, trim pārtvertām bumbām un vienu kļūdu, turklāt, kamēr Latvijas basketbolists atradās laukumā, "Lassa" pretiniekus uzvarēja ar 21 punkta pārsvaru, kas bija labākais rādītājs komandā.

Kurucs pirms gada ar Barselonas klubu noslēdza līgumu uz četriem gadiem, kamēr viņa iepriekš pārstāvētā Latvijas komanda "VEF Rīga" tika pie ievērojamas kompensācijas. Pirmo reizi Kurucs Barselonas vienības sastāvā laukumā pārbaudes spēlē izgāja jau pirms gada, tomēr pagājušajā sezonā oficiālos mačos galvenajai komandai nepalīdzēja.

Barselonas klubs par Spānijas čempioniem kļuvis 18 reizes, bet iepriekš par valsts labāko basketbola klubu tas tika kronēts 2014.gadā. Pagājušajā sezonā vienība aizkļuva līdz ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālam.

"Barcelona" ir vecākais klubs Spānijas basketbola čempionātā (ACB) un šovasar tas svinēja 90 gadu jubileju. Kopā šī vienība septiņas reizes cīnījusies ULEB Eirolīgas turnīra finālā, divreiz kļūstot par čempioniem.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA