Kaspars Bērziņš pēc ilgu gadu kašķiem panācis izlīgumu ar "VEF Rīgu"
Ilgstošais konflikts starp "VEF Rīgu" un Kasparu Bērziņu ir noslēdzies.
Basketbols
2016. gada 6. septembris, 12:09

Kaspars Bērziņš pēc ilgu gadu kašķiem panācis izlīgumu ar "VEF Rīgu"

Jauns.lv

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" un tās kādreizējais spēlētājs Kaspars Bērziņš vienojušies par izlīgumu, informēja klubs.

Bērziņš "VEF Rīga" komandai pievienojās 2010.gada jūlijā, bet divus gadus vēlāk uz trim gadiem pagarināja līgumu ar klubu.

Pēc tam Bērziņš nevēlējās turpināt karjeru Latvijas klubā un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesā ilgstoši centās lauzt līgumu ar "VEF Rīgu".

Pirms diviem gadiem FIBA Arbitrāžas tiesa pēc konflikta izskatīšanas starp "VEF Rīgu" un basketbolistu lēma par labu spēlētājam, liekot klubam Bērziņam un viņa aģentiem samaksāt kopsummā 440 000 eiro. Vēlāk Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) esot samazinājusi Latvijas vicečempioniem maksājamās summas lēmumu.

"Basketbola klubs "VEF Rīga" un basketbolists Kaspars Bērziņš ir vienojušies par izlīgumu FIBA Arbitrāžas tiesā un CAS Lozannā risinātajās domstarpībās. Abas puses ir radušas savstarpēji pieņemamu risinājumu," teikts kluba paziņojumā.

Saskaņā ar izlīguma nosacījumiem plašāki komentāri par tā saturu netiks sniegti.

Bērziņš 2014.gadā pievienojās Spānijas augstākās līgas komandai Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus", bet pēc tam karjeru turpināja Krievijas klubos Samāras "Krasnije kriļja" un "Ņižņij Novgorod".

Šī gada janvārī Bērziņš pievienojās citai VTB Vienotās līgas komandai Sanktpēterburgas "Zeņit", kas vasarā paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar latvieti.

VTB Vienotās līgas pagājušajā sezonā 26 spēlēs "Zeņit" rindās Bērziņš vidēji mačā guva 10,8 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai izcīnīt bronzas medaļas.

Tāpat pašlaik 31 gadu vecais latvietis spēlējis arī Latvijas klubos Rīgas "Skonto", "ASK Rīga", "Barons"/LMT, kā arī Spānijas vienībās Malagas "Unicaja" un "Fuenlabrada".

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA