Mūsu Anastasija gūst traumu un zaudē Karolīnai Vozņacki
ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Sevastova drīz guva traumu. Attēlā: Vozņacki mierina latvieti.
Citi sporta veidi
2016. gada 7. septembris, 07:27

Mūsu Anastasija gūst traumu un zaudē Karolīnai Vozņacki

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien ātri guva labās potītes traumu un ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā nespēja izrādīt nopietnu pretestību kādreizējai pasaules ranga līderei Karolīnai Vozņacki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karjeras svarīgākajā mačā Sevastova kapitulēja ar rezultātu 0-6, 2-6, tomēr sportiste traumu guva jau otrajā geimā un turpinājumā spēle vienkārši tika aizvadīta līdz galam.

Sevastova pirmo reizi karjerā bija spējusi sasniegt kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu. Viņa turnīru noslēdza ar 430 WTA ranga punktu nopelnīšanu un gandrīz pusmiljona dolāru prēmiju. Nākamajā nedēļā Sevastova kļūs par Latvijas pirmo raketi un apsteigs Aļonu Ostapenko, kura pašlaik WTA rangā atrodama 36.vietā.

Spēle iesākās ļoti līdzvērtīgā cīņā ar garām izspēlēm, bet jau atklāšanas geimā Vozņacki ieguva divas breikbumbas un otro no tām arī spēja izmantot. Ja pirmais geims bija ilgs un līdzvērtīgs, otrā geima sākumā Sevastova sāpīgi krita un turpinājumā jau dāniete pilnībā dominēja mačā. Pēc 12 spēlētām minūtēm Vozņacki bija priekšā ar 3-0 un Sevastova ņēma medicīnisko pārtraukumu, turklāt bija acīmredzams, ka potīte strauji piepampst.

Pēc tam vairs Sevastova nejūtās savā ādā un drīz vien, neskatoties uz dažām uzvarētām izspēlēm, pirmajā setā kapitulēja ar 0-6. Šis sets Sevastovas nozīmīgākajā mačā karjerā ilga vien nedaudz vairāk par pusstundu.

Kaut likās, ka kuru katru brīdi Sevastova dosies paspiest pretiniecei roku un pateikties par maču, viņa noveda dueli līdz beigām. Otrā seta piektajā geimā Sevastova atspēlēja vairākas breikbumbas un beidzot pati ieguva punktu, kas sportistei ļāva saņemt skaļas publikas ovācijas. Arī nākamie trīs geimi bija līdzvērtīgi, tomēr lauzt cīņas gaitu jau bija par vēlu un Sevastova cieta neveiksmi, bet izvairījās no "sausā" zaudējuma.

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle. Pirms pieciem gadiem Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā, kas bija līdzšinējais lielākais Latvijas tenisistes sasniegums, ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja tā brīža ranga līdere Vozņacki.

Šī turnīra pusfinālu Vozņacki sasniegusi piekto reizi karjerā un tajā spēkosies ar Vācijas tenisisti Angeliku Kerberi, kura iepriekš otrdien ar 7-5, 6-0 uzvarēja pagājušā gada finālisti Robertu Vinči no Itālijas.

LETA jau vēstīja, ka Sevastova, kura WTA rangā atrodama 48.pozīcijā, pagājušajā pirmdienā pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pārspēja pasaules 85.raketi Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas, otrajā kārtā viņa ar 7-5, 6-4 pieveica pasaules ranga trešajā vietā esošo spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu, izcīnot lielāko uzvaru karjerā. Trešajā kārtā liepājniece ar 6-4, 6-1 pārspēja Katerinu Bondarenko no Ukrainas, bet astotdaļfinālā Latvijas tenisiste ar 6-4, 7-5 uzvarēja arī britu sportisti Džoannu Kontu, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu.

Sevastova kļuva par pirmo Latvijas tenisisti kopš 1994.gada, kura spējusi iekļūt kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā. Toreiz to Vimbldonas čempionātā paveica Larisa Savčenko.

Pati Sevastova 2011.gadā sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturto kārtu, kurā arī piekāpās tieši Vozņacki, bet nevienā citā "Grand Slam" turnīrā viņa savā karjerā nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Tikmēr Vozņacki, kura WTA rangā šobrīd ir 74.vietā, pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspēja amerikānieti Teiloru Taunsendu, otrajā kārtā ar 6-4, 6-4 pieveica krievieti Svetlanu Kuzņecovu, pēc tam Dānijas tenisiste ar 6-3, 6-1 uzveica Moniku Nikulesku nu Rumānijas, bet astotdaļfinālā ar 6-3, 6-4 tika pārspēta mājiniece Medisona Kīza.

Vozņacki 2009. un 2014.gadā spēlēja ASV atklātā čempionāta finālā, bet abas reizes zaudēja. Tieši Ņujorkas turnīrs ir sekmīgākais dānietes karjerā, bet kopš aizpērn šeit sasniegtā fināla viņa nevienā "Grand Slam" turnīrā nebija tikusi tālāk par ceturto kārtu. Karjeras laikā Vozņacki izcīnījusi 23 titulus.

No 2010.gada oktobra līdz 2012.gada janvārim Vozņacki tikai uz vienu nedēļu bija zaudējusi WTA ranga līderpozīciju. Šo gadu Dānijas tenisiste iesāka 17.pozīcijā, bet potītes traumas dēļ nepiedalījās nevienā turnīrā uz māla seguma. Ranga 74.pozīcija, ko viņa ieņem pašlaik, ir dānietes zemākā vieta pēdējo deviņu gadu laikā.

Pēc atgriešanās kortā Vozņacki līdz ASV atklātajam čempionātam tikai vienā turnīrā izcīnīja vairāk par divām uzvarām, kad Īstbornas WTA "Premier" sacensībās sasniedza trešo kārtu. Iesildīšanās ASV atklātajam čempionātam dānietei nebija veiksmīga, jo Ņūheivenas WTA "Premier" sērijas pirmajā kārtā viņa ar 5-7, 2-6 piekāpās Ostapenko. Savukārt Sevastova šajā turnīrā tika līdz otrajai kārtai.

Pašreizējā Latvijas pirmā rakete Ostapenko vienspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 5-7, 3-6 zaudēja Petrai Kvitovai no Čehijas. Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras, šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Dāmu dubultspēļu turnīrā Ostapenko zaudēja otrajā kārtā, bet Sevastova apstājās jau pēc pirmā mača. Savukārt Ostapenko cieta neveiksmi jaukto dubultspēļu pirmajā kārtā.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalījās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA