Degoši cilvēki, medības un staigāšana pa virvi. Šādas sporta spēles tu vēl nebūsi redzējis. FOTO
II Pasaules klejotājtautu sporta spēlēs sacensības norisinās 23 sporta veidos.
Citi sporta veidi
2016. gada 8. septembris, 12:33

Degoši cilvēki, medības un staigāšana pa virvi. Šādas sporta spēles tu vēl nebūsi redzējis. FOTO

Jauns.lv

Kirgizstānas pilsētā Čalponatā no 3. septembra norisinās II Pasaules klejotājtautu sporta spēles. Šogad sacensībās pulcējušies 40 tautu pārstāvji, kuri sacenšas dažādos tradicionālos Centrālāzijas sporta veidos.

Loka šaušana, ērgļa medības, zirgu skriešanas sacensības, kazas vilkšana ir tikai daži no 23 Centrālāzijas valstu tradicionālajiem sporta veidiem, kuri apskatāmi Pasaules klejotāju spēlēs. Sacensību norises vieta ir etnisks Centrālāzijas ciemats. Šeit sports mijas ar sadzīvi, jo blakus sacensību norites vietai notiek gan zupas varīšana milzu katlos, gan gaļas cepšana, gan šūpošanās un pat izjādes uz kamieļiem. Turklāt sacensību dalībnieki ir tērpušies tikai šim reģionam atbilstošajos tautu tērpos.

II Pasaules klejotājtautu sporta spēlēs vairums dalībnieku ir no bijušajām padomju republikām Kirgizstānas, Kazahstānas, Aerbaidžānas, Uzbekistānas, Turkmenistānas, Tadžikistānas, Krievijas, tāpat arī citas Āzijas valstis Turcija, Afganistāna, Mongolija. Dalībnieku vidū ir arī no šī reģiona izceļojušie tautu pārstāvji, kuri klejotāju spēlēs startē zem citu zemju karogiem, piemēram, ASV vai Slovākijas.

Kasjauns.lv/Foto: EPA/LETA, ITAR-TASS, Sputnik, AFP/Scanpix/LETA