Futbols
2016. gada 9. septembris, 19:21

Zidāns sašutis par FIFA spēkā atstāto lēmumu liegt "Real" reģistrēt jaunus futbolistus

Jauns.lv

Madrides "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns ir sašutis par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) lēmumu atstāt spēkā Spānijas galvaspilsētas klubam piemēroto transfēru aizliegumu.

LETA jau vēstīja, ka FIFA Apelācijas komisija ceturtdien atstāja spēkā Spānijas klubiem "Real" un Madrides "Atletico" piemērotos transfēru aizliegumus.

Janvārī abiem Madrides klubiem piesprieda aizliegumu iegādāties spēlētājus, jo tie pārkāpa nepilngadīgu futbolistu reģistrēšanas noteikumus. Starp 39 "Real" akadēmijas futbolistiem, kuri bija iesaistīti šajā lietā, bija arī divi Zidāna dēli.

"Es nesaprotu šo lēmumu, un tas mani kaitina. Mani dēli šeit ir dzimuši un dzīvo visu mūžu, bet ir absurds, ka viņi nevar spēlēt savā klubā. Ceru, ka šī situācija ātri tiks labota," teica Zidāns.

"Real" akadēmijā spēlē četri Zidāna dēli Luka, Enso, Teo un Eljass, kuriem ir Francijas un Spānijas dubultpilsonība, jo futbolista sieva ir spāniete. Vārtsargs Luka UEFA Superkausa priekšvakarā tika izsaukts uz pirmo komandu, jo Keilors Navass bija guvis traumu. Līdz ar to Luka Zidāns uz to brīdi kļuva par karaliskā kluba nomināli trešo vārtsargu.

Starptautiskie noteikumi liedz nepilngadīgu spēlētāju pārejas, izņemot gadījumus, kad valsti maina arī vecāki, darījums ar 16-18 gadus veciem futbolistiem noticis Eiropas Savienības valstu robežās vai futbolista mājas atrodas ne vairāk kā 100 kilometru attālumā no kluba bāzes.

Tiesa, Zidāns ar ģimeni Madridē dzīvo jau kopš 2001.gada, tāpēc uz viņa dēliem šie noteikumi neattiecas.

Nākamajos divos transfēru periodos abi Spānijas klubi nevarēs reģistrēt jaunus spēlētājus, tādējādi tiem būs jāgaida līdz 2018.gada ziemai.

Tāpat "Atletico" tika piemērots 820 000 eiro sods, kamēr "Real" tika sveikā ar 330 000 eiro.

Pērn aizliegums iegādāties spēlētājus saistībā ar pārkāpumiem gados jaunu futbolistu piesaistīšanā bija piemērots citam Spānijas futbola grandam "Barcelona", kas arī gadu nevarēja pirkt spēlētājus.

LETA, AFP