"Koln" bez traumētā Rudņeva nespēj gūt vārtus
Rudņevs šīs nedēļas sākumā, atrodoties Latvijas izlases treniņnometnē, guva savainojumu.
Futbols
2016. gada 10. septembris, 22:30

"Koln" bez traumētā Rudņeva nespēj gūt vārtus

Jauns.lv

Neizšķirti Vācijas bundeslīgas otrās kārtas spēlē sestdien cīnījās pašlaik traumētā Latvijas futbola izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Koln" komanda, izbraukumā nospēlējot neizšķirti 0:0 (0:0) ar "VfL Wolfsburg".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kaut bija daži vārtu gūšanas momenti, kopumā mačs aizritēja pozicionālā cīņā.

Rudņevs šīs nedēļas sākumā, atrodoties Latvijas izlases treniņnometnē, guva savainojumu. Kaut tiek ziņots, ka tas nav nopietns, jau iepriekš bija zināms, ka viņš sestdien nebūs Ķelnes vienības pieteikumā.

Latvijas uzbrucējs "Koln" vienībā bundeslīgas ietvaros debitēja pirms divām nedēļām, kad izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja ar 2:0 apspēlēt "Darmstadt 98" vienību.

Iespaidīgu sniegumu sestdien bundeslīgā nodemonstrēja somu uzbrucējs Joels Pohjanpalo, kurš, nākot uz maiņu, iesita "hat-trick" noslēdzošajās desmit minūtēs un palīdzēja Leverkūzenes "Bayer" ar 3:1 (0:0) savā laukumā apspēlēt Hamburgas SV (HSV).

Viesus 58.minūtē vadībā izvirzīja vasarā piesaistītais amerikāņu uzbrucējs Bobijs Vuds, tomēr Pohjanpalo 79.minūtē panāca izlīdzinājumu, bet vēl divus vārtus iesita jau kompensācijas laikā.

Tikmēr otro uzvaru divos mačos izcīnīja Berlīnes "Hertha", kas ar rezultātu 2:0 (1:0) viesos pārspēja "Ingolstadt".

Savukārt salīdzinoši negaidītu zaudējumu piedzīvoja viena no turnīra potenciālajām favorītēm Dortmundes "Borussia", kas izbraukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās bundeslīgas jaunpienācējai "Leipzig".

Uzvaras vārtus 88.minūtē ar sitienu no tuvas distances guva Gvinejas izlases spēlētājs Nabī Keita un Leipcigas vienība savā bundeslīgas vēsturē pirmajā mājas spēlē guva uzvaru.

LETA jau vēstīja, ka piektdien, pateicoties Roberta Levandovska un Jošua Kimmiha gūtiem vārtiem pēdējās minūtēs, čempione Minhenes "Bayern" guva grūtu uzvaru ar rezultātu 2:0 (0:0) izbraukumā pieveicot Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Lielu mača daļu "Bayern" aizvadīja nepārliecinoši, tomēr beigu daļā uzlaboja savu sniegumu, kas arī izpaudās rezultātā - 81.minūtē polis Levandovskis precīzi sita pēc spāņu pussarga Havi Martinesa piespēles, bet jau kompensācijas laikā viesu pārsvaru nostiprināja Kimmihs.

Tikmēr "Schalke 04" aizvadīja pirmo spēli savā laukumā jaunā galvenā trenera Markusa Veincīrla vadībā un kopumā, neskatoties uz zaudējumu, rādīja pārliecinošu sniegumu. Tās labākā iespēja bija, kad pēc Klāsa Jana Huntelāra sitiena bumba lidoja pret vārtu pārliktni.

Līdz ar to "Bayern" un "Hertha" komandas ir vienīgās, kas pirmajās divās kārtās guvušas pa divām uzvarām. "Koln" ar četriem punktiem pašlaik atrodas augstajā ceturtajā pozīcijā, bet tikpat punktu ir arī trešajā pozīcijā esošajai Volfsburgas vienībai.

LETA / Foto:  Ieva Čīka/LETA