Intervija ar jauno paralimpisko čempioni Diānu Dadzīti
Paralimpisko spēļu čempione un pasaules rekordiste Diāna Dadzīte.
Citi sporta veidi
2016. gada 11. septembris, 12:08

Intervija ar jauno paralimpisko čempioni Diānu Dadzīti

Jauns.lv

Diāna Dadzīte, paralimpiskā šķēpmetēja intervijā no Rio dalās iespaidos un emocijās pēc uzvaras un pasaules rekorda labošanas.

Latvijas sportiste Diāna Dadzīte pirms sacensībām bijusi ļoti noskaņojusies un zinājusi, ka var Riodežaneiro paraolimpisko spēļu šķēpmešanas sacensībās izcīnīt zelta medaļu, intervijā "LMT Straumei" teica atlēte.

Dadzīte Riodežaneiro paraolimpisko spēļu šķēpmešanas sacensībās apvienotajā F55/56 medicīnas grupā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 23,26 metrus tālu. Latviete laboja arī F55 grupas pasaules rekordu, kas kopš 1999.gada piederēja vācietei Martinai Vilingai. "Šajās sacensībās bija salikušās visas zvaigznes. Kā pirms tam biju apsolīju, sacensībās lauzu pasaules rekordu," izteicās Dadzīte. "Tagad esmu tikusi pie zelta medaļas kaklā, bet vairāk emociju noteikti būt nākamajā dienā."

"Pirms starta biju nervoza, bet ne tik ļoti kā pirms iepriekšējām sacensībām. Zināju, ka varu. Ticēju saviem spēkiem, arī treneris mani ļoti motivēja," atklāja Dadzīte.

Dadzīte šonedēļ bija Latvijas karoga nesēja sacensību atklāšanas ceremonijā. Sportistei šīs ir pirmās paraolimpiskās spēles karjerā.

Pirmo zeltu Latvijai ceturtdien sagādāja titulētais paraolimpietis Aigars Apinis, kurš triumfēja diska mešanas sacensībās un izcīnīja savu ceturto zelta medaļu karjerā.

Riodežaneiro paraolimpiskās spēles norisināsies līdz 18.septembrim.


LETA/Video: LMT Straume/Foto: LMT Straume/ AP, EPA, Reuters, AFP/Scanpix/LETA