Vavrinka pārsteidz Džokoviču un iegūst ASV atklātā čempionāta titulu
"Nav nekāds noslēpums, ka ir jāatdod no sevis viss, ja vēlies uzvarēt pasaules ranga līderi," izteicās Vavrinka.
Citi sporta veidi
2016. gada 12. septembris, 08:39

Vavrinka pārsteidz Džokoviču un iegūst ASV atklātā čempionāta titulu

Jauns.lv

Par ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju vīriešu vienspēļu turnīrā svētdien kļuva Šveices sportists Stans Vavrinka, kurš finālā ar 6-7 (1:7), 6-4, 7-5, 6-3 uzvarēja pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to 31 gadu vecais Vavrinka pēdējo 46 gadu laikā kļuvis par vecāko ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju.

Fināla mačs augstā intensitātē ilga gandrīz četras stundas, taču dueļa noslēgumā svaigāks izskatījās tieši Vavrinka, lai gan pērnā gada čempions Džokovičs šajā turnīrā vairākas kārtas pārvarēja pēc tam, kad viņa pretinieki nolēma izstāties.

Ceturtajā setā Džokovičs divreiz pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, kas izsauca neapmierinātību Vavrinkā. Tomēr šajā spēles nogrieznī šveicietis spēja vienreiz lauzt pretinieka servi, kamēr Serbijas tenisists piektajā geimā neizmantoja trīs breikbumbas, lai atkal atgrieztu intrigu šajā duelī.

Šī mača laikā Džokovičs izmantoja tikai trīs no 17 breikbumbām, kamēr Vavrinka - sešas no desmit.

Pēc titula izcīnīšanas Vavrinka atklāja, ka pirms spēles ģērbtuvē bijusi nervu spriedze, jo viņš trīcēja un un pat sāka raudāt.

"Spēju demonstrēt savu labāko sniegumu. Izejot laukumā ar cīņassparu, ir izredzes uzvarēt," uzskata Vavrinka. "Domāju šis "Grand Slam" tituls bija pats smagākais gan fiziski, gan psiholoģiski. Jau spēles sākumā jutos noguris, bet pirms trešā seta sajutu krampjus."

Lai arī Vavrinka ķermenī jutis sāpes, viņš izlēma tās neizrādīt, bet tā vietā centies izdarīt visu, lai uzvarētu šo spēli.

"Nav nekāds noslēpums, ka ir jāatdod no sevis viss, ja vēlies uzvarēt pasaules ranga līderi," izteicās Vavrinka.

Tikmēr Džokovičs sacīja, ka arī viņš šajā spēlē cīnījies ar nervu spriedzi.

"Zaudēju savaldīšanos spēles svarīgākajos brīžos. Tikmēr Vavrinka bija mierīgs kā klints," pauda Džokovičs, kurš par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju kļuva 2011. un 2015.gadā. "Domāju, tieši tas izšķīra šī mača likteni. Tā dažreiz vienkārši notiek, lai gan šādos mačos man kā tenisistam ir liela pieredze."

Vavrinka par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvis pirmo reizi karjerā. Vēl 2014.gadā viņš negaidīti ieguva Austrālijas atklātā čempionāta titulu, bet pērn bija labākais Francijas atklātajā čempionātā. Tādējādi vienīgais vēl neizcīnītais "Grand Slam" tituls viņam paliek Vimbldonā.

Zīmīgi, ka visos trīs "Grand Slam" turnīru finālos Vavrinka uzvarējis tieši tā brīža pasaules ranga līderi. Austrālijā tas bija spānis Rafaels Nadals, kamēr pērn Francijā - Džokovičs.

LETA / Foto: Reuters/Scanpix/LETA