Sevastova pēc ASV atklātā čempionāta WTA rangā pakāpjas uz rekordaugsto 32.vietu
Sportiste atguvusi Latvijas pirmās raketes godu, apsteidzot Aļonu Ostapenko.
Citi sporta veidi
2016. gada 12. septembris, 08:47

Sevastova pēc ASV atklātā čempionāta WTA rangā pakāpjas uz rekordaugsto 32.vietu

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies uz rekordaugsto 32.vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā, ASV atklātajā čempionātā, kam punkts tika pielikts svētdien, Sevastova negaidīti sasniedza sieviešu vienspēļu ceturtdaļfinālu, kas viņai ļāva tikt pie iespaidīgas naudas balvas un 430 WTA ranga punktiem. Tas nozīmēja, ka sportiste atguvusi Latvijas pirmās raketes godu, apsteidzot Aļonu Ostapenko.

ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Sevastova spēlēja ar traumu un ar 0-6, 2-6 piekāpās kādreizējai pasaules ranga līderei Karolīnai Vozņacki no Dānijas. Nākamās sacensības Sevastovai būs pēc nedēļas gaidāmais Tokijas "Premier" turnīrs, bet no turpat gaidāmā "International" turnīra viņa atsaukusi dalību.

Sevastova kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu sasniedza pirmo reizi karjerā. Pirmdien sasniegtā 32.vieta pasaules rangā ir Latvijas sportistes karjeras rekords, bet iepriekš viņas labākais sasniegums bija 2011.gadā, kad viņa aizkļuva līdz 36.pozīcijai. Profesionālajā tenisā Sevastova atgriezās tikai pērn.

Tikmēr par Latvijas otro raketi palikusī Ostapenko jaunākajā rangā noslīdējusi no 36. uz 40.vietu. Viņai ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēlēs nācās ciest neveiksmi jau pirmajā kārtā. Turklāt sagaidāms, ka turpmākajās nedēļās Latvijas sportiste WTA rangā turpinās piedzīvot kritumu, jo pērn viņa ap šo laiku sasniedza finālu Kvebekas WTA "International" sērijas turnīrā, bet šajā nedēļā viņa nolēmusi nekur nestartēt, tāpēc Ostapenko dzēsīsies 180 punkti.

Savukārt Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete ir Diāna Marcinkēviča, kura jaunākajā rangā piedzīvojusi kritumu par 47 vietām un tagad ieņem 419.pozīciju, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe atrodama 1128.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas, turklāt, kā jau vēstīts iepriekš, mainījusies tā līdere. Pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa planētas pirmā rakete nepārtraukti bija kopš 2013.gada 18.februāra jeb 186 nedēļas pēc kārtas, kas ir slavenās vācietes Štefijas Grāfas rekorda atkārtojums. Tomēr nu viņu no troņa gāzusi nupat par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvusī Vācijas tenisiste Angelika Kerbere, kamēr Viljamsa nobīdīta uz otro pozīciju, bet savas dzimtenes "Grand Slam" turnīrā viņa otro gadu pēc kārtas izstājās pusfinālā.

Kopumā karjeras laikā Viljamsa pasaules ranga pirmajā vietā atradusies 309 nedēļas, kas ir trešais visu laiku labākais rādītājs. Tiesa, amerikānietei ir labas izredzes tuvākajā laikā atgūt līderes godu, jo pirms gada viņa tieši pēc ASV atklātā čempionāta noslēdza sezonu, tāpēc šogad viņai punkti nebūs jāaizstāv.

Tikmēr trešo vietu pasaules rangā saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, kurai seko poliete Agņeška Radvaņska, bet pirmo piecinieku noslēdz rumāniete Simona Halepa. Savukārt sestā tagad ir ASV atklātā čempionāta fināliste Karolīna Plīškova no Čehijas, kurai seko amerikāniete Venusa Viljamsa un spāniete Karla Suaresa Navarro.

Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz ASV sportiste Medisona Kīza un Svetlana Kuzņecova no Krievijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kerbere ASV atklātā čempionāta finālā ar 6-3, 4-6, 6-4 pārspēja Plīškovu. Vāciete sestdien tika pie sava otrā "Grand Slam" titula, jo gada sākumā viņa bija labākā Austrālijas atklātajā čempionātā, turklāt Vimbldonā sasniedza finālu.

Dubultspēļu rangā Latvijas pirmā rakete joprojām ir Ostapenko, kura veikusi kāpumu par 21 vietu un tagad atrodama 116.pozīcijā, kamēr Sevastova pacēlusies par četrām pozīcijām un nu ieņem 161.vietu. Savukārt Marcinkēviča ir 309.pozīcijā, bet Denīza Marcinkēviča atrodas 814.vietā.

LETA / Foto: AP/Scanpix/LETA