Rihards Bukarts iekļauts Floridas "Panthers" debitantu komandā
Bukarts ir viens no 13 uzbrucējiem, kurš iekļauts "Panthers" debitantu komandā.
Hokejs
2016. gada 12. septembris, 22:10

Rihards Bukarts iekļauts Floridas "Panthers" debitantu komandā

Jauns.lv

Latvijas hokejists Rihards Bukarts iekļauts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" jauno spēlētāju sastāvā, kurš nedēļas nogalē Floridā sāks četru komandu pārbaudes turnīru.

Bukarts ir viens no 13 uzbrucējiem, kurš iekļauts "Panthers" debitantu komandā, kura no 17. līdz 20.septembrim tiksies ar Nešvilas "Predators", Tampabejas "Lightning" un Vašingtonas "Capitals" jaunajiem spēlētājiem.

Iepriekšējās sezonas beigu daļu Bukarts aizvadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Portlendas "Pirates", kas ir Floridas "Panthers" fārmklubs. Tiesa, laukumā viņš devās tikai vienā mačā, piedevām tajā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Bukarts iepriekšējo sezonu sāka Rietumu hokeja līgas (WHL) junioru vienībā Brendonas "Wheat Kings", bet oktobra beigās tika aizmainīts uz Portlendas "Winterhawks" un kļuva par latvieša Rodrigo Ābola komandas biedru. Tomēr "Winterhawks" nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, un pēc tam Bukarts noslēdza amatiera pārbaudes laika līgumu ar "Pirates".

Zīmīgi, ka "Pirates" pēc aizvadītās sezonas mainīja savu dislokāciju un nosaukumu, kļūstot par Springfīldas "Thunderbirds", taču saglabājot savu Floridas "Panthers" fārmkluba statusu.

Aizvadītajā sezonā WHL Bukarts 55 spēlēs guva 26 vārtus un izpildīja 27 rezultatīvas piespēles, bet kopumā karjerā WHL čempionātā viņš 221 mačā regulārajā čempionātā un izslēgšanas turnīrā tika pie 98 vārtiem un 117 rezultatīvām piespēlēm.

Šobrīd 20 gadus vecais Bukarts uz Ziemeļameriku devās 2013.gadā, bet pirms tam viņš vienu sezonu spēlēja "Rīga" komandā, piedaloties Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā. Viņš pārstāvējis arī Latvijas U-18 un U-20 izlases pasaules čempionātos, bet nacionālajā izlasē vēl nav spēlējis.

LETA/Foto: no Riharda Bukarta privātā arhīva