Britu futbola grands Mančestras "United" pērn guvis 609 miljonus eiro lielus ienākumus
Aizvadītajā finansiālajā gadā, kas noslēdzās 30.jūnijā, Mančestras "United" tikusi pie 515,3 miljoniem mārciņu (608,9 miljoniem eiro).
Futbols
2016. gada 12. septembris, 23:18

Britu futbola grands Mančestras "United" pērn guvis 609 miljonus eiro lielus ienākumus

Jauns.lv

Mančestras "United" kļuvis par pirmo britu futbola klubu, kas gada laikā guvis vairāk nekā 500 miljonus mārciņu lielus ienākumus, pavēstīts pirmdien.

Aizvadītajā finansiālajā gadā, kas noslēdzās 30.jūnijā, vienība tikusi pie 515,3 miljoniem mārciņu (608,9 miljoniem eiro). Tāpat premjerlīgas grands pavēstījis par rekordlielu pamatdarbības peļņu 68,9 miljonu mārciņu (75 miljonu eiro) apmērā.

Tomēr vienības gada ieņēmumi joprojām atpaliek no Spānijas granda "Barcelona", kas jūlijā izziņoja peļņu 679 miljonu eiro apmērā.

Zīmīgi, ka Mančestras "United" komanda tik iespaidīgus finansiālos rādītājus sasniedza, lai gan pagājušajā premjerlīgas sezonā palika vien piektajā vietā un šajā sezonā nepiedalīsies UEFA Čempionu līgā.

Aizvadītajā vasarā Mančestras vienība jaunā galvenā trenera Žuzē Mourinju vadībā sasniedza jaunu transfēru rekordu pasaulē, par 89 miljoniem mārciņu (105 miljoniem eiro) no Itālijas čempiones Turīnas "Juventus" iegādājoties Francijas izlases pussargu Polu Pogbā.

Tāpat pērn augustā vienība par 750 miljoniem mārciņu jeb vienu miljardu eiro noslēdza desmit gadus ilgu rekordlielu līgumu ar Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju "adidas", bet šī gada pavasarī līdzīgu darījumu ar ASV uzņēmumu "Nike" noslēdza "Barcelona", un tiek uzskatīts, ka tagad tas ir vēsturē iespaidīgākais. Savukārt no 2016./17.gada sezonas televīzijas operatori par tiesībām pārraidīt premjerlīgas spēles maksās par 70% vairāk nekā līdzšinējā trīs gadu kontraktā.

Nākamajā finansiālajā gadā Mančestras "United" jau prognozē ieņēmumus 530-540 miljonu mārciņu apmērā.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA