Edgara Berga ceļš līdz bronzai bijis īpaši smags. Pirms diviem gadiem pārciesta muguras operācija. VIDEO
Edgars Bergs gan neslēpj, ka gribējās mazliet vairāk, jo līdz zelta medaļai nemaz tik daudz nepietrūka.
Citi sporta veidi
2016. gada 13. septembris, 11:56

Edgara Berga ceļš līdz bronzai bijis īpaši smags. Pirms diviem gadiem pārciesta muguras operācija. VIDEO

Jauns.lv

Edgars Bergs, paralimpiskais lodes grūdējs ir izcīnījis bronzas medaļu - trešo medaļu Latvijai Rio Paralimpiskajās spēlēs. Video intervijā no Rio Edgars Bergs kopā ar treneri Maiju Lukstiņu dalās piedzīvotajā, stāsta par gatavošanos procesu un nākotnes plāniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt Polina Rožkova, Latvijas ratiņpaukotāja, vēl gatavojas startam un stāsta par treniņu procesu un mērķiem Rio Paralimpiskajās spēlēs. Uz starta izgājis arī Rihards Snikus, paralimpiskās iejādes sportists, kurš 12. septembrī piedalījās komandu sacensībās, lai krātu punktus nākamajām Paralimpisko spēļu dienām. 

"Uzskatu, ka man palīdzēja arī veiksme, jo medaļās iekļuvu tuvāko sekotāju apsteidzot tikai par centimetru," pēc sacensībām intervijā "LMT Straumei" teica atlēts.

Bergs, startējot F35 medicīnas grupā, labākajā no sešiem mēģinājumiem lodi aizgrūda 14,55 metrus tālu. Par paraolimpisko čempionu kļuva Fu Sjiņhaņs no Ķīnas, kurš sasniedza rezultātu 15,19 metri, bet sudraba godalgu ieguva Ernans Emanuels Urra no Argentīnas, kurš bija 14,91 metru tāls. Tikmēr ceturtais palika Merans Nikoē Majds no Irānas, kurš pēdējā mēģinājumā lodi aizgrūda 14,54 metrus tālu un Bergam zaudēja tikai centimetru.

"Sajūtas ir lieliskas. Ja reiz tika izcīnīta medaļa, tad viss sanāca labi, bet gribējās arī vairāk," atzina Bergs. "Strādājām ļoti smagi, aizvadījām daudz treniņu un gatavojāmies (sacensībām) nopietni."

Tikmēr sportista trenere Maija Ukstiņa sacīja, ka viņas audzēknis sasniedzis labāko rezultātu, kopš pirms diviem gadiem viņam tika veikta smaga muguras operācija. "Ja Edgaram pirms diviem gadiem nebūtu bijusi smaga muguras operācija, tad šodien jautājums par medaļām būtu citādāks. Bet ir pagājuši divi gadi un šodien viņš sasniedza savu labāko rezultātu pēc operācijas. Arī turpmāk smagi strādāsim un gatavosimies nākamā gada pasaules čempionātam Londonā, taču tagad vajag atpūsties un iziet rehabilitāciju," piebilda trenere.

Riodežaneiro Bergs izcīnīja savu ceturto paraolimpisko spēļu medaļu karjerā. Pirms 12 gadiem Atēnās viņš tika pie sudraba lodes grūšanā un bronzas diska mešanā, bet 2008.gadā Pekinā viņš ieguva sudrabu lodes grūšanā.

Tāpat Bergs pērn Dohā kļuva par pasaules vicečempionu lodes grūšanā.

LETA jau ziņoja, ka par Riodežaneiro paraolimpisko spēļu čempioniem iepriekš kļuva titulētais Aigars Apinis, kurš triumfēja diska mešanas sacensībās un izcīnīja savu ceturto zelta medaļu karjerā, kā arī Diāna Dadzīte, kura bija labākā šķēpmešanā, savā medicīnas grupā labojot pasaules rekordu.

Latviju paraolimpiskajās spēlēs pārstāv vieglatlēti Dadzīte (šķēpmešana un diska mešana), Taiga Kantāne (diska mešana un lodes grūšana), Apinis (diska mešana) un Bergs (lodes grūšana), iejādes sportā startē Rihards Snikus, loka šaušanā individuāli un arī jaukto komandu sacensībās piedalās Ieva Melle un Gints Jonasts, paraolimpiskajā airēšanā startē Eduards Pupelis un Žanna Cvečkovska, peldēšanā dalībnieku vidū ir Jānis Plotnieks, bet ratiņpaukošanā viena no galvenajām favorītēm ir Poļina Rožkova.

Riodežaneiro paraolimpiskās spēles norisināsies līdz 18.septembrim.

Kasjauns.lv, LETA/Foto: LMT Straume/Video: LMT Straume