Jānis Miņins saņēmis algu par Krievijas izlases trenēšanu pagājušajā sezonā
Kādreizējais Latvijas bobsleja vadošais pilots Jānis Miņins pērn trenēja Krievijas sieviešu bobsleja izlasi.
Citi sporta veidi
2016. gada 13. septembris, 18:41

Jānis Miņins saņēmis algu par Krievijas izlases trenēšanu pagājušajā sezonā

Jauns.lv

Visi Krievijas bobsleja un skeletona izlašu pagājušās sezonas ārzemju treneri, kuru vidū bija arī latvietis Jānis Miņins, saņēmuši algu par pagājušo sezonu, aģentūrai ''R-Sport'' pastāstījis Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs.

Krievijas Bobsleja federācijai pagājušajā sezonā bija organizatoriska rakstura problēmas. Tās bijušais vadītājs Georgijs Bedžamovs aizbēga no valsts un slēpās Eiropā, jo dzimtenē tika meklēts par naudas piesavināšanos, bet federācijas konti tika bloķēti. Miņins sarunā ar aģentūru LETA jau aprīlī atklāja, ka nav saņēmis algu kopš novembra.

"Izmaksas jau notikušas. Jautājums ir slēgts saistībā ar gandrīz visiem galvenajiem un vecākajiem treneriem," tagad saka divkārtējais olimpiskais čempions Zubkovs, atzīstot, ka lielākas neskaidrības ir par nākotni un pagaidām vēl nav zināms, kuri ārzemju treneri turpinās darbu Krievijā. "Saistībā ar finansēm radās ļoti daudz problēmu, bet mēs tās atrisinājām, cik drīz vien iespējams, lai gan bija grūti un sarežģīti."

2011.gada janvārī Miņins kā sportists pameta Latvijas izlasi, norādot uz nesaskaņām ar valstsvienības galveno treneri Sandi Prūsi un federāciju. Turpinājumā viņš divas sezonas vadīja Beļģijas sieviešu izlasi, bet kopš tā laika trenēja Krievijas bobslejistes. Tāpat viņš darbojies arī Slovākijas izlasē.

Pagājušajā sezonā bez Miņina Krievijas bobslejā strādāja arī kanādieši Pjērs Lidērs un Florians Linders, kā arī austrietis Johans Valners, bet skeletonā vācieši Villijs Šnaiders un Tomass Placers. Jau zināms, ka Miņins turpmāk trenēs Polijas bobslejistus, tāpat Zubkovs atklājis, ka amatu atstājis slavenais Šnaiders.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA