Sējējs: "Jau kārtējo spēli pilnīgi nesaprotami noraidījumi un atsevišķu spēlētāju lēmumi"
"Ielaižot pirmos vārtus, viss soliņš noplaka. Pazuda ticība, lai maču godam nospēlētu līdz galam. Jāstrādā tālāk," sacīja Sējējs.
Hokejs
2016. gada 13. septembris, 22:49

Sējējs: "Jau kārtējo spēli pilnīgi nesaprotami noraidījumi un atsevišķu spēlētāju lēmumi"

Jauns.lv

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji jau kārtējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) maču izcēlušies ar pilnīgi nesaprotamiem noraidījumiem un lēmumiem no atsevišķiem hokejistiem, pēc zaudējuma Somijas klubam Helsinku "Jokerit" teica rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas "Dinamo" savā pirmajā mājas spēlē šosezon ar 1:3 (0:0, 1:0, 0:3) piekāpās "Jokerit", ko pārstāv Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

"Bija labas iespējas gūt vārtus, tomēr jau kārtējo spēli bija pilnīgi nesaprotami noraidījumi un atsevišķu spēlētāju lēmumi. Noraidījums ir attaisnojams, ja pretinieks skrien viens pret vārtiem, bet ne uzbrukuma zonā," izteicās Sējējs, kurš uzsvēra pirmo zaudēto vārtu nozīmīgumu, jo tie tika ielaisti mazākumā. "Ielaižot pirmos vārtus, viss soliņš noplaka. Pazuda ticība, lai maču godam nospēlētu līdz galam. Jāstrādā tālāk."

Šosezon Rīgas "Dinamo" vārtus visās septiņās spēlēs sargājis čehs Jakubs Sedlāčeks, taču Sējējs nespēja atbildēt, cik daudz viņš varētu spēlēt visas sezonas gaitā.

"Domāsim, cik daudz spēlēs Sedlāčeks. Visas spēles mums ir saspringtas, turklāt viņu gandrīz nevienā golā nevar vainot. Visu laiku cenšamies tikt pie pirmās uzvaras pamatlaikā, bet nesanāk," atzina rīdzinieku treneris. "Strādājām pie vairākuma un mazākuma. Vari gatavot sagataves, bet tāpat viss atkarīgs no spēlētāju meistarības, lai viņi to spētu realizēt laukumā."

Tikmēr "Jokerit" galvenais treneris Kari Jalonens izteicās, ka septītā izbraukuma spēle viņa vadītajai komandai bijusi ļoti izaicinoša un grūta.

"Rīgas "Dinamo" 50 minūtes ļoti labi aizsargājās, bet mēs neradījām daudz momentu. Par laimi ieguvām vairākumu, ko realizējām, un tas mūs nomierināja un atraisīja. Četras uzvaras ir labi, bet vēl daudz jāstrādā, īpaši uzbrukumā," secināja speciālists.

Latvijas komandai otrdien piedzīvotā neveiksme ir trešais zaudējums pēc kārtas un jau sestais šosezon aizvadītajās septiņās spēlēs.

Rīgas "Dinamo" sezonu sākusi ļoti neveiksmīgi, jo septiņās spēlēs viesos tika izcīnīta tikai viena uzvara pēcspēles metienos, kas ar diviem punktiem Normunda Sējēja trenēto komandu ierindo ne tikai pēdējā - 14. - vietā Rietumu konferencē, bet arī liek būt pēdējiem visā līgā. Savukārt "Jokerit", kuru otro sezonu pārstāv Kulda, tikusi pie četriem panākumiem septiņās cīņās. Ar 12 punktiem somu klubs ir astotajā pozīcijā Rietumu konferencē.

Ceturtdien Rīgas "Dinamo" viesos tiksies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", bet pēc tam sekos trīs mājas spēļu sērija.

LETA / Foto: Edijs Pālens