Ķēniņam veiksmīgs sniegums Šveices virslīgas mačā
Ronalda Ķēniņa loma spēcīgajā Cīrihes klubā ir krietni lielāka nekā tā bija Latvijas izlases rindās olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kur uzbrucējs spēlēja ceturtajā trijniekā.
Hokejs
2016. gada 14. septembris, 11:09

Ķēniņam veiksmīgs sniegums Šveices virslīgas mačā

Jauns.lv

Ar divām rezultatīvām piespēlēm otrdien Šveices augstākās līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā izcēlies Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Cīrihes "ZSC Lions" vienību no zaudējuma.

"ZSC Lions" izbraukumā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) piekāpās "Zug" hokejistiem.

Ķēniņš ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās abos Cīrihes kluba vārtu guvumos otrajā un trešajā trešdaļā. Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un četras sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem un dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šie Ķēniņam Šveices līgā ir pirmie rezultativitātes punkti.

Tikmēr atzīstamu sniegumu otrdien demonstrēja "Lugano" latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš, tiekot galā ar 33 no 34 metieniem, palīdzēja komandai savā laukumā ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pieveikt "Fribourg-Gotteron" hokejistus.

Vārtos otrdien stājās arī Ivars Punnenovs, kura pārstāvētā Langnau "Tigers" izbraukumā ar 2:3 (0:0, 0:2, 2:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ženēvas "Servette" hokejistiem. Latvietis šajā duelī atvairīja 22 no 25 pretinieku raidījumiem.

NLA kopvērtējumā pirmajā vietā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs atrodas "Lausanne", kamēr "Lugano" ar sešiem punktiem ir trešā, bet "ZSC Lions" tikpat iekrājusi četros mačos, kas dod sesto vietu. Tikmēr "Tigers" ar vienu punktu trīs spēlēs ir pēdējā 14 komandu konkurencē.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA