Spēcīgākais paralimpiskais sportists pasaulē. Viņš guļus uzspieda 310 kilogramu. VIDEO
Irānas sportistam Siamandam Rahmanam izdevās guļus uzspiest 310 kilogramu smagu stieni.
Citi sporta veidi
2016. gada 16. septembris, 13:46

Spēcīgākais paralimpiskais sportists pasaulē. Viņš guļus uzspieda 310 kilogramu. VIDEO

Jauns.lv

Vakar Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs kritis prestižākais svarcelšanas pasaules rekords svarā kategorijā virs 107 kilogramiem. Tas padevās Irānas sportistam Siamandam Rahmanam.

Siamands Rahmans ir pirmais paralimpietis, kuram stieņa spiešanā guļus izdevies pārvarēt simbolisko 300 kilogramu robežu.

28 gadus vecais sportists jau šā gada februārī pietuvojās zīmīgajai robežai, jo irānis Pasaules kausa izcīņā Dubaijā spēja pieveikt 296 kilogramus smagu stieni. Līdz ar to 300 kilogramu robeža praktiski bija tikai laika jautājums.

Startējot svara kategorijā virs 107 kilogramiem, Rahmans tika galā ar 310 kilogramus smagu stieni, uzstādot jaunu rekordu un neatstājot nekādas cerības uz zeltu savam tuvākajam sekotājam, kuru apsteidza par 75 kilogramiem.

"Esmu priecīgs un lepns, ka man izdevās pārsist 300 kilogramu barjeru un kļūt par spēcīgāko paralimpieti pasaulē. Gribu kļūt par iedvesmas avotu tiem invalīdiem, it īpaši jauniešiem, kuri laiku pavada mājās un nemēģina veidot aktīvu dzīvi," pēc panākuma portālam Paralympic.org atklāja pats irāņu sportists.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video