Rosbergs izcīna uzvaru F-1 Singapūras "Grand Prix" posmā un atgūst vadību kopvērtējumā
Jā, uzvaras garša ir laba!
Citi sporta veidi
2016. gada 18. septembris, 18:02

Rosbergs izcīna uzvaru F-1 Singapūras "Grand Prix" posmā un atgūst vadību kopvērtējumā

Jauns.lv

Vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas svētdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) Singapūras "Grand Prix" izcīņas sacensībās, tādējādi pēc 15.posma atgūstot kopvērtējuma līdera godu, kamēr viņa komandas biedrs un sīvākais konkurents Lūiss Hamiltons finišēja trešais.

Aiz Rosberga svētdien otro vietu izcīnīja austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull".

Rosbergs, kurš startēja no pirmās pozīcijas, startā nosargāja vadību, bet jau pirmajā aplī trasē devās drošības automašīna, jo Niko Hilkenbergs piedzīvoja avāriju. Pēc tam, kad drošības auto atstāja trasi, vācietim izdevās nosargāt vadību, bet Hamiltons turpināja apdraudēt otrā vietā esošā Rikjardo pozīciju, taču austrālietis nepiekāpās.

Pēc desmit veiktiem apļiem abiem "Mercedes" pilotiem radās bremžu problēmas, taču turpmāko cīņu tas neiespaidoja. Pēc 34 veiktajiem apļiem Hamiltonam izdevās pakāpties uz pirmo pozīciju, taču viņam vēl bija jādodas boksos. Pēc pitstopa brits atgriezās trešajā pozīcijā nedaudz priekšā "Ferrari" pilotam Kimi Reikenenam. Līdz sacensību beigām pirmais trijnieks, kurā bija Rosbergs, Rikjardo un Hamiltons, palika nemainīgs, bet ceturtajā vietā finišēja Reikenens.

Piektais bija vēl viens "Ferrari" braucējs Sebatsjans Fetels, kuram sekoja "Red Bull" pilots Makss Verstapens, Fernando Alonso no "McLaren" un "Force India" braucējs Serhio Peress. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdza Daniils Kvjats no "Toro Rosso" un Kevins Magnusens no "Renault".

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam ir 273 punkti, bet par astoņiem mazāk ir Hamiltonam. Savukārt 179 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Rikjardo, kuram ar 153 punktiem seko Fetels.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

LETA/Foto: AFP/LETA/Scanpix