Baumanis izcīna ceturto vietu rallijkrosa pasaules čempionāta Barselonas posmā
Jānis Baumanis ar 75 punktiem pakāpies uz desmito pozīciju pasaules čempionāta rallijkrosā kopvērtējumā.
Citi sporta veidi
2016. gada 18. septembris, 20:51

Baumanis izcīna ceturto vietu rallijkrosa pasaules čempionāta Barselonas posmā

Jauns.lv

Latvijas autobraucējs Jānis Baumanis svētdien izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta rallijkrosā devītā posma, kas risinās Barselonā, prestižākajā "SuperCar" klasē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Austria" komandas pārstāvis Baumanis pēc starta izvirzījās piektajā pozīcijā, bet otrā apļa sākumā izvēlējās izmantot savu "Džokera" apli. Tiesa, turpinājumā latvietim neizdevās pakāpties augstāk un pacīnīties par pirmo trijnieku. Finālā uzvarēja Matīass Ekstrēms, otrais finišēja Timijs Hansens, bet trešajā vietā ierindojās Jūhans Kristofešsons, tādējādi uz goda pjedestāla kāpa tikai Zviedrijas piloti. Tiesa, pēc tam Kristofešsonam tika anulēta trešā vieta, kas piešķirta Baumaņa komandas biedram Timuram Timerzjanovam, bet latvietis pacēlās uz ceturto vietu.

Baumanis pēc kvalifikācijas ieņēma astoto vietu, tādējādi iekļūstot pusfinālā, kur finišēja trešais, bet viņa tautietis Reinis Nitišs, kurš šajā posmā ir atgriezies "Olsbergs MSE", bija 13.pozīcijā, kā pirmais paliekot aiz strīpas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 204 punktiem ir Ēkstrems, kuram desmit punktu zaudē norvēģis Peters Sūlbergs. Savukārt trešais ar 178 punktiem ir Jūhans Kristofešsons.

Tikmēr J.Baumanis ar 75 punktiem pakāpies uz desmito pozīciju, bet Nitišs ar 39 punktiem saglabā 15.vietu.

Nitišs pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu ar "All-Inkl.com" komandu, kurā viņš šosezon startēja pirmajos astoņos posmos, pēdējās sacensības aizvadot septembra sākumā Francijā, kur negaidīti ieņēma piekto vietu, kas ir viņa šīs sezonas labākais rezultāts.

Vēl pirms tam viņš bija panācis vienošanos, ka septembra vidū Barselonā startēs savā bijušajā komandā "Olsbergs MSE", kuru pārstāvēja iepriekšējās divas sezonas.

Pirms diviem gadiem Nitišs izcīnīja pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļu, bet pērn, savā otrajā sezonā "Olsbergs MSE" komandā, viņš palika septītais. Tikmēr J.Baumanis pērn kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet tagad spēris soli augstāk un startē prestižākajā klasē.

Turpat Barselonā šajā nedēļas nogalē norisinājās Eiropas čempionāta posms "Super 1600" klasē, kur Artis Baumanis, kvalifikācijā bija 11.pozīcijā, bet savā pusfinālā finišēja sestais, tādējādi paliekot bez finālā.

Artis Baumanis pārstāv "Set Promotion" komandu, kurā pērn startēja arī viņa brālis Jānis, kļūstot par Eiropas čempionu.

Nākamais pasaules čempionāta posms rallijkrosā oktobra sākumā notiks Biķernieku trasē, Rīgā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA