Zigfrīds Muktupāvels, Džamolidins Abdužaparovs un Fireball - noskaidroti erudītākie sporta draugi. FOTO
Uzvarētāju komanda "Zigfrīds Muktupāvels".
Citi sporta veidi
2016. gada 19. septembris, 17:22

Zigfrīds Muktupāvels, Džamolidins Abdužaparovs un Fireball - noskaidroti erudītākie sporta draugi. FOTO

Jauns.lv

16. septembrī mājīgajās “Brooklyn’s Pub and Whiskey room” telpās norisinājās "Sporta viktorīnas" sezonas noslēguma spēle - kausa izcīņa. “Sporta viktorīna” ir izklaidējoša spēle komandām klātienē, kur tās savā starpā sacenšas, lai kļūtu par labākajiem sporta pārzinātājiem. Komandas atbild uz dažādiem āķīgiem, atjautīgiem un interesantiem jautājumiem saistībā ar sportu.

11 labākās komandas sacentās par kausu un medaļām, tāpat arī piemiņas balvām no pasākuma atbalstītājiem.

Lai tiktu finālā, komandām bija jāpārvar 7 spēles regulārajā sezonā, kad tika atlasītas TOP9 komandas, kuras automātiski tika uz lielo finālu, bet pārējās sacentās pusfināla cīņā par vēl divām ceļazīmēm.

Mazliet pārsteidzoši, bet regulārajā sezonā ne rakstošajiem, ne arī TV žurnālistiem neizdevās iekarot medaļu pozīcijas, jo parasto sporta entuziastu zināšanas viktorīnā bija labākas.

Ziņu aģentūras LETA sporta nodaļas pārstāvja Inta Megņa komanda izcīnīja 5.vietu regulārajā sezonā, Sportacentrs.com futbola apskatnieka Edmunda Novicka komanda mazliet zemāk 7.vietā, bet basketbola komentētāja Edgara Buļa komanda regulāro čempionātu noslēdza 9.vietā vairāk nekā 20 komandu konkurencē.

Jau pusfinālā izstājās slavenā komentētāja Marisa Andersona komanda “Pēdējā cerība”, kas tikai vēlreiz pierādīja, ka sporta līdzjutējs nav ar pliku roku ņemams.

  Pusfinālā noskaidrojās, ka finālā iekļūs komanda "Alus zaldāti" ar basketbola sfēras pārzinātāju Kristapu Saulīti priekšgalā un komanda ar uzbeku tautas varoni nosaukumā "Džamolidins Abdužaparovs".

Atskatoties uz finālu, jāteic, ka tas izvērtās dinamisks un aizraujošs, un gandrīz visas komandas pabija augšējās pozīcijās. Spēles gaita pierādīja, ka ierastās līdervienības nerāda labāko spēli (stress vai neērti jautājumi – to zina tikai viņi), un pāris kļūdas atbilžu lapās situāciju tabulā mainīja ik pēc raunda.

Kā neliels pārsteigums komandām bija priekšpēdējais raunds, kad tēma bija nevis kā ierasts – kāds sporta veids, -  bet gan to komandu, kas netika finālā, iesūtītie jautājumi.

Komandas bija ļoti pacentušās, jo bija iesūtīti jautājumi par videoversijā, kas šo raundu padarīja par vēl baudāmāku.

Ja komandas vairāk vai mazāk jau bija pieradušas pie organizatora jautājumu specifikas, tad šoreiz bija jāpārzina gan dažādi notikumi sporta pasaulē, gan arī daiļslidošanas zvaigznes, tāpat arī dažādi Latvijā neredzēti sporta veidi, kas citviet jau ir gana populāri fanu vidū (piemēram, t.s. Apakšveļas futbola līga sievietēm).

Sporta viktorīnas pēdējais raunds arī šoreiz bija "audio", kur ir jāatpazīst gan populāri sporta komentētāji pēc balss, gan sporta komandu himnas, tāpat arī dažādas dziesmas saistītas ar sportu.

Intriga saglabājās līdz pašām beigām, un tikai pārspēles raunds noteica 3.vietas ieguvējus, bet pirmās divas komandas palika neziņā līdz pat pašām beigām, jo situācija tabulā bija cieša.

Rezultātā dramatisku uzvaru izrāva Inta Megņa komanda ar latvisko nosaukumu "Zigfrīds Muktupāvels", kura tikai par puspunktu apsteidza sezonas pārsteiguma autorus – varētu teikt, ka parastos sporta līdzjutējus – "Džamolidinu Abdužaparovu". Pirmās četras komandas ierindojās viena punkta robežās, kamēr atpazīstamā sporta komentētāja Edgara Buļa komanda "Katlakalns" dalītā 6./7.vietā no 11 finālkomandām.

Vēl jāatzīmē, ka īpaši aizkustinošu brīdi pasākuma telpās izraisīja pēdējais audiofragments, kur komandām vajadzēja atpazīt dziesmas “We’re the superhumans” fragmentu (Paralimpiskās spēles Riodežaneiro). Komandām stāvot kājās un aplausiem skanot pie šīs dziesmas pilnās versijas, arī noslēdzās šī Sporta viktorīnas sezona.

“Tas nav Pjotrs, Tas nav Pāvels....

Uzvar Zigfrīds Muktupāvels...

Vispār jau tie žurnālisti,

Tikai daudz ar sportu sisti!” (Pilns dzejolis pieejams “Sporta viktorīnas” Facebook lapā @sportaviktorina )

Komandā dalībnieku skaits ir līdz 4, un spēles jaunajā sezonā notiks pirmdien un otrdien. Pieteikties var rakstot uz sportaviktorina@gmail.com, vai arī rakstot vēstuli Facebook @sportaviktorina.

Esat mīļi gaidīti. Ne tikai žurnālisti!

Uz tikšanos 11.oktobrī!


Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto