Citi sporta veidi
2016. gada 20. septembris, 12:51

Sevastova atspēlē sešas setbumbas un uzvar spēcīgo Bondarenko; nākamā vēlreiz - Mugurusa

Jauns.lv

Šī brīža Latvijas sieviešu tenisa ranga līdere Anastasija Sevastova otrdien ar uzvaru sāka Tokijas WTA "Premier" sērijas turnīru, pirmās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-3 pieveicot ukrainieti Katerinu Bondarenko, kuru pirms neilga laika pārspēja arī ASV atklātajā čempionātā.

Pirmajā setā Sevastova atspēlēja sešas setbumbas un otrajā kārtā tiksies ar pasaules ranga trešo raketi Garvinji Mugurusu no Spānijas, kuru arī nesen uzvarēja Ņujorkā.

Abas tenisistes otrdienas maču sāka līdzvērtīgi, bet piektajā geimā Sevastova tika pie pirmās breikbumbas, kas gan palika neizmantota. Kas neizdevās Latvijas pārstāvei, to paveica Bondarenko, jo nākamajā geimā ukrainiete pārliecinoši lauza pretinieces servi un pēcāk izvirzījās vadībā ar 5-2.

Devītajā geimā Bondarenko bija pat četras setbumbas, tomēr Latvijas tenisiste visas atspēlēja un beigās pati lauza pretinieces servi, samazinot deficītu līdz 4-5. Nākamajā geimā Sevastovai nācās atspēlēt vēl divas breikbumbas, bet arī to izdevās paveikt un sets turpinājās līdz taibreikam. Tajā Sevastova divās izspēlēs pēc kārtas uzvarēja pie pretinieces serves, izvirzoties vadībā ar 6:1 un brīdi vēlāk tiekot pie drošas uzvaras.

Otrā seta ievadā Sevastova atspēlēja kārtējās četras breikbumbas, bet pēc tam otrajā geimā pati lauza pretinieces servi. Pārsvars gan jau nākamajā geimā tika izsēts, tomēr vēlreiz Sevastova pretinieces servi lauza astotajā geimā. Devītajā geimā Sevastova atspēlēja vēl divas breikbumbas un ar trešo mačbumbu noslēdza dueli savā labā.

Pirmās kārtas pārvarēšana Latvijas sportistei devusi 55 WTA ranga punktus.

Tā kā Japānas dienvidu daļu skāris taifūns "Malakas", kurš tuvojas arī Tokijai, Sevastovas spēle tika pārcelta uz iekškortiem un sākās trīs stundas vēlāk, nekā plānots.

Sevastovai šis ir pirmais turnīrs pēc veiksmīgā starta ASV atklātajā čempionātā, kurā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Tiesa, tajā mačā sportiste guva potītes traumu, taču dueli pret Karolīnu Vozņacki no Dānijas varonīgi nospēlēja līdz galam.

Tikmēr Bondarenko ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā ar 4-6, 1-6 piekāpās tieši Sevastovai, turpinājumā pagājušajā nedēļā viņa Tokijā piedalījās WTA "International" sērijas turnīrā, kurā jau pirmajā kārtā zaudēja amerikānietei Luisai Čiriko, bet pašlaik notiekošo WTA "Premier" turnīru turpat Tokijā ukrainiete sāka no kvalifikācijas, kurā bija izlikta ar pirmo numuru, un trijos mačos kopā zaudēja vien desmit geimos.

Pašlaik Sevastova WTA rangā ieņem 35.vietu, bet Bondarenko atrodama 62.pozīcijā. Sevastova pirmdien jaunākajā WTA rangā piedzīvoja trīs vietu kritienu, atkāpjoties no savas rekordpozīcijas.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar Mugurusu, kura izlikta ar pirmo numuru un pirmajā kārtā bija brīva no spēles. Spānieti Sevastova pieveica ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, svinot savu līdz šim lielāko uzvaru karjerā.

Sevastova Ņujorkā ar Bondarenko tikās ceturto reizi karjerā un guva pirmo uzvaru. 2009.gadā Latvijas tenisiste zaudēja Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā un Tokijas WTA turnīra kvalifikācijā, bet šogad februārī piekāpās arī Dubaijas WTA "Premier" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā. Zīmīgi, ka šajos trijos mačos piecos setos Sevastova bija zaudējusi ar identisku rezultātu 3-6, bet reizi taibreikā.

Pērn Sevastova un Bondarenko bija pretendentes uz WTA atgriešanās balvu, ko gan ieguva ASV tenisiste Venusa Viljamsa. Bondarenko uz šo balvu pretendēja, jo sportā 2014.gada pavasarī atgriezās pēc tam, kad pasaulē laida bērnu.

30 gadus vecā Bondarenko lielākus panākumus gūst dubultspēlēs, turklāt 2008.gadā duetā ar savu māsu Aļonu spēja triumfēt Austrālijas atklātajā čempionātā. Tikmēr vienspēļu pamatsacensībās, neskaitot ASV atklātajā čempionātā sasniegto, viņa bez uzvarām ir kopš jūnijā notikušajām Īstbornas sacensībām uz zālāja seguma.

Sevastova jūnijā un jūlijā pa reizei spēlēja WTA turnīru finālos, abos mačos piedzīvojot zaudējumu. Savukārt neskaitot šos divus turnīrus, viņa kopš maijā notikušā Francijas atklātā čempionāta līdz ASV atklātajam čempionātam nevienā no pamatturnīriem nebija guvusi vairāk par vienu uzvaru.

Sevastova Tokijas "Premier" turnīrā piedalās ceturto reizi karjerā. 2009. un 2010.gadā viņa nepārvarēja kvalifikāciju, bet 2011.gadā traumas dēļ nepabeidza pamatturnīra pirmās kārtas cīņu.

Tokijas "Premier" turnīrā, kas norisinās uz cietā seguma kortiem, pērn uzvarēja poliete Agņeška Radvaņska, kura tagad turnīrā ir izlikta ar otro numuru.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA