Latvijā trūkst treneru. Ikauniece-Admidiņa varētu sadarboties ar igauni
Pēc Lauras Ikaunieces-Admidiņas izcīnītās ceturtās vietas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportistes ilggadējais treneris Andis Austrups savā sociālā tīkla "Facebook" profilā paziņoja, ka abu sadarbība neturpināsies
Citi sporta veidi
2016. gada 20. septembris, 15:33

Latvijā trūkst treneru. Ikauniece-Admidiņa varētu sadarboties ar igauni

Jauns.lv

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ceturto vietu izcīnījusī septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa turpmāk varētu sadarboties ar treneri no Igaunijas, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijā pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Runājot par to, ka Latvijā nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību jautājumam par sporta speciālistu sagatavošanu, Vrubļevskis norādīja, ka augstas kvalifikācijas treneru trūkums liek valsts labākajiem sportistiem raudzīties uz ārzemēm, tur meklējot sev konsultantus un trenerus.

"Piemēram, pēc Olimpiādes tika pārtraukta Ikaunieces-Admidiņas un trenera Anda Austrupa sadarbība, tāpēc sportiste sāka meklēt jaunu treneri. Tā kā Latvijā tieši daudzcīņā nav plašs speciālistu loks, bija jāmeklē treneri no ārzemēm," teica Vrubļevskis, atklājot, ka pagaidām vēl neesot skaidrs, vai ar Igaunijas speciālistu tiks noslēgta vienošanās par visu sagatavošanās posmu vai tikai atsevišķām sporta veida disciplīnām.

Komisijas loceklis Aivars Meija (NSL) Saeimas sēdē nepiekrita Vrubļevskim par to, ka Latvijā nav pietiekoši daudz augstas klases treneru. "Mūsu treneru bāze viņu sagatavoja līdz esošajam līmenim - ceturtajai vietai Olimpiādē."

Tikmēr pati Ikauniece-Admidiņa sarunā ar aģentūru LETA pagaidām nevēlējās šo informāciju komentēt.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pēc Ikaunieces-Admidiņas izcīnītās ceturtās vietas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportistes ilggadējais treneris Austrups savā sociālā tīkla "Facebook" profilā paziņoja, ka abu sadarbība neturpināsies. Pati sportiste par to bija neziņā, paužot, ka treneris komunicē vienīgi ar medijiem.

2015.gada Latvijas labākā sportiste Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ceturto vietu guva, spītējot savainojumiem, turklāt par nieka pieciem punktiem atpalika no pašai piederošā Latvijas rekorda. Savukārt no bronzas medaļas Ikaunieci-Admidiņu šķīra 36 punkti.

Ikaunieci-Admidiņu ikdienā menedžē uzņēmums "Kallas Management", kas nāk tieši no Igaunijas, un jau iepriekš viņa sadarbojās arī ar citiem speciālistiem, piemēram, šķēpmešanā sportisti konsultē Jānis Lūsis, Gints Palameiks, augstlēkšanā cita "Kallas Management" sportiste Airine Palšīte no Lietuvas un kādreizējā Latvijas sportiste Natālija Čakova, bet lodes grūšanā - Guntars Gailītis un Māris Urtāns.

Sportiste piedalījās arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kad ar atkārtotu Latvijas rekordu viņa izcīnīja devīto vietu. Pēdējā pusotra gada laikā sportiste valsts rekordu labojusi četras reizes.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA