Arta Ābola trenētā "Lada" sagrauj nevarīgo Rīgas "Dinamo"
Latvijas klubs piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas un desmito šosezon 12 aizvadītos mačos, paliekot pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā. Attēlā: "Lada".
2016. gada 25. septembris, 18:28

Arta Ābola trenētā "Lada" sagrauj nevarīgo Rīgas "Dinamo"

Jauns.lv

Latvijas izlases hokejists Kristaps Sotnieks svētdien nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli, palīdzot Toljati "Lada" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē atstāt "sausā" savu bijušo vienību Rīgas "Dinamo".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas klubs viesos pret "Lada", kurā spēlē arī vārtsargs Edgars Masaļskis, bet galvenais treneris ir Artis Ābols, cieta neveiksmi ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1).

Sotnieks rezultativitātes punktu nopelnīja mājinieku pēdējā vārtu guvumā, bet Masaļskis šajā mačā palika rezervē. Savukārt Ābolam šī bija pirmā uzvara pret "Dinamo", kurā viņš savulaik nepilnas trīs sezonas bija galvenais treneris, bet vēl pirms tam vairākus gadus bija galvenā trenera asistents.

"Lada" vienība pirmajā periodā izmantoja divas Latvijas kluba kļūdas, bet otrajā un trešajā trešdaļā iemeta vēl pa vienai ripai, izmantojot skaitlisko vairākumu. Rīdzinieki kārtējo reizi šajā sezonā grēkoja ar disciplīnas ievērošanu, pelnot noraidījumus.

Latvijas klubs piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas un desmito šosezon 12 aizvadītos mačos, paliekot pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā.

Cīņas piektajā minūtē Georgijs Belousovs no iemetiena apļa ar plaukstas metienu trāpīja Jakuba Sedlāčeka sargāto vārtu tālajā augšējā stūrī, bet 18.minūtē Aleksandrs Bumagins bija precīzs no tuvas distances.

Arī rīdziniekiem bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, tomēr Mikam Indrašim un Miķelim Rēdliham ar izšķirošo metienu nesekmējās. "Dinamo" divas reizes spēlēja skaitliskajā vairākumā, taču tos nespēja izmantot, savukārt pašiem reizi nācās izturēt mazākumu, kad jau pirmajā minūtē noraidījumu nopelnīja Kaspars Saulietis.

Otrā perioda sākumā aktīvāki bija rīdzinieki, kuri neizmantoja izgājienu divatā pret vienu aizsargu, bet 28.minūtē Indrašis trāpīja pa vārtu stabiņu. Tiesa, pirms tam duelī ar Antonu Krisanovu rīdziniekus glāba arī Sedlāčeks.

"Dinamo" arī turpinājumā daudz uzbruka, tomēr gūt vārtus nekādi nespēja, ka ofensīva aptrūkās, kad nepilnas piecas minūtes pirms otrā pārtraukuma rīdzinieku uzbrucējs Koltons Gilīss par uzbrukumu galvas un kakla apvidū nopelnīja 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām.

"Lada" vairākumu izmantoja pusotru minūti pirms pārtraukuma, kad no vārtu priekšas ripu aiz Sedlāčeka muguras iebakstīja Semjons Valuiskis.

Tikmēr trešajā periodā "Dinamo" vēl trīs reizes spēlēja mazākumā, vienā no tiem ielaižot ceturtos vārtus, kad no iemetiena apļa precīzs bija Ņikita Filatovs, kuram asistēja Sotnieks.

Masaļskis šajā spēlē palika rezervē, bet Toljati komandas vārtus sekmīgi sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 30 rīdzinieku metienus, kamēr Sotnieks darbojās mājinieku pirmajā aizsargu pārī.

Rīdzinieki sezonu sākuši neveiksmīgi, jo 12 mačos ir izcīnītas tikai divas uzvaras, turklāt atkal Rīgas "Dinamo" komanda atkritusi uz pēdējo vietu visā līgā. Nesen aizvadītajā pirmajā īstajā mājas spēļu sērijā rīdzinieki trijos mačos guva vienu uzvaru, ar 5:1 sagraujot vēl vienu kopvērtējuma lejasgala vienību Novokuzņeckas "Metallurg", bet pēc tam ar 1:2 zaudēja Omskas "Avangard".

Šajā izbraukumā Latvijas klubam gaidāmas trīs spēles - trešdien rīdziniekiem pretim stāsies arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejisti, bet piektdien būs jāspēkojas ar divkārtējo līgas čempionvienību Kazaņas "Ak Bars". Rīgas "Dinamo" izbraukumā devusies ar 24 spēlētājiem, mājās atstājot savainotos Georgiju Pujacu un Edgaru Kuldu, kā arī uz fārmklubu "Liepāja" nosūtītos Ēriku Ševčenko un Filipu Toluzakovu. Tikmēr uzbrucējs Frenks Razgals pašlaik ir izbraukumā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga".

Savukārt "Lada" iepriekšējos trīs mačus aizvadīja izbraukumā un visos zaudēja. Iepriekšējā duelī ceturtdien, kurā ar 2:5 tika atzīts Oskara Bārtuļa pārstāvētās Vladivostokas "Admiral" komandas pārākums, pēc ilgāka pārtraukuma laukumā tika arī Masaļskis, tomēr viņš pirmajās 13 minūtēs ielaida trīs vārtus un tika nomainīts. Karjeru Latvijas izlasē noslēgušais vārtsargs šosezon KHL devies laukumā vien divos mačos, vidēji ielaižot 3,86 ripas un atvairot 86,8% metienu.

Savukārt Sotnieks savas karjeras pirmajā leģionāra pieredzē desmit mačos izcēlies ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Turnīra tabulā Rīgas klubs ar sešiem punktiem 12 mačos ieņem 14.vietu Rietumu konferencē un noslēdzošo pozīciju visā līgā, kurā sacenšas 29 komandas.

Savukārt "Lada" ar 17 punktiem 13 spēlēs ir Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Starpsezonu laikā Rīgas "Dinamo" nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvieno ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās sezonas regulāro čempionātu noslēdza vien 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas turnīrā neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs "Jokerit" un Minskas "Dinamo", ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

LETA/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA