Ostapenko sagrāve pret Čehijas tenisa zvaigzni Kvitovu
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2016. gada 26. septembris, 08:53

Ostapenko sagrāve pret Čehijas tenisa zvaigzni Kvitovu

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien cieta neveiksmi Ķīnā notiekošā Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē, ar rezultātu 3-6, 1-6 piekāpjoties Čehijas tenisa zvaigznei Petrai Kvitovai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abas tenisistes savā starpā tikās jau ceturto reizi šosezon. Ja Ostapenko uzvarēja pirmajos divos mačos, tagad viņa otro reizi pēc kārtas zaudējusi.

Daudzo Latvijas tenisistes nepiespiesto kļūdu dēļ viņa pirmajā setā savas serves geimu zaudēja trīs reizes. Kaut pirmajās divās reizēs Ostapenko momentā atspēlējās, trešajā reizē Kvitova nospēlēja daudz pārliecinošāk un šoreiz nosargāts serves geims arī automātiski nozīmēja uzvarētu setu ar 6-3.

Otrā seta ievadā Ostapenko darbojās daudz nedrošāk un ātri nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0-4. Vienu savas serves geimu viņa uzvarēja "sausā", lauzt cīņas gaitu vairs neizdevās.

Ostapenko tika pie viena WTA ranga punkta, bet viņai vēl gaidāma dalība dubultspēļu sacensībās, kur tiks spēlēts pārī ar spēcīgo rumānieti Simonu Halepu.

Šis Ostapenko bija pirmais turnīrs kopš ASV atklātā čempionāta, kur viņa pirmajā kārtā piekāpās Kvitovai, līdz ar to Latvijas sportiste otrajā mačā pēc kārtas zaudēja tieši čehietei. Savukārt Kvitova pēc ceturtās kārtas sasniegšanas Ņujorkā sacensību apritē atgriezās jau pirms nedēļas, kad Tokijas WTA "Premier" turnīrā otrajā kārtā zaudēja olimpiskajai čempionei Monikai Puigai no Puertoriko.

LETA jau vēstīja, ka Ostapenko uzvarēja abu tenisistu pirmajos divos savstarpējos mačos - februārī Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra astotdaļfināla mačā Latvijas tenisiste bija pārāka ar 5-7, 6-2, 6-1 un vēlāk šajā turnīrā aizkļuva līdz finālam, bet jūnijā uz zālāja seguma Birmingemas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā bija pārāka ar 6-4, 4-6, 6-3. Savukārt ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā Ostapenko piekāpās ar 5-7, 3-6.

Dohas turnīra laikā Kvitova WTA rangā bija astotajā pozīcijā un joprojām ir spēcīgākā tenisiste, kuru Latvijas tenisiste savā karjerā spējusi uzveikt. Savukārt pašlaik Ostapenko pasaules rangā ieņem 46.pozīciju, kamēr Kvitova meklējama 16.vietā.

Kvitova 2011. un 2014.gadā uzvarēja Vimbldonas čempionātā, bet tās joprojām ir vienīgās reizes, kad kādā no "Grand Slam" turnīriem viņa spējusi pārvarēt pusfinālu. Šī gada laikā sportiste vēl nav spējusi tikt ne pie viena titula, piedzīvojot pakāpenisku lejupslīdi pasaules rangā. Šīs sezonas Kvitovas lielākais sasniegums ir bronza Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

2014.gadā Kvitova uzvarēja Uhaņas turnīrā, kas toreiz notika pirmoreiz vēsturē.

Otrajā kārtā Kvitova sacentīsies ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu vai Betāniju Mateku-Sendsu no ASV, kura Uhaņā pārvarēja kvalifikāciju.

Ostapenko šosezon spēlējusi ar mainīgām sekmēm, jo pēdējos 14 mačos ir izcīnītas vien četras uzvaras. Tiesa, augusta sākumā pirms starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa sasniedza Florjanpolisas "International" turnīra ceturtdaļfinālu. Tikmēr sezonas svarīgākajos turnīros Ostapenko palika bez uzvarām - Olimpiādē viņa pirmajā kārtā ar 6-1, 3-6, 2-6 atzina titulētās austrālietes Samantas Stosuras pārākumu, turklāt bez panākumiem palika arī visās četrās "Grand Slam" sacensībās.

Zaudējumu Uhaņas turnīra pirmajā kārtā pirmdien piedzīvoja arī šī brīža Latvijas tenisa ranga līdere Anastasija Sevastova, kura pirmajā setā piedzīvoja bezcerīgu zaudējumu, bet otrajā setā izstājās no cīņas. Sevastova, tiekoties ar Kazahstānu pārstāvošo krievieti Jūliju Putincevu, pārtrauca cīņu pie sev nelabvēlīga rezultāta 1-6, 1-4.

LETA / Foto: AFP/SCanpix/LETA