87 gadu vecumā miris leģendārais amerikāņu golferis Arnolds Pālmers
Sporta zvaigznes
2016. gada 26. septembris, 10:48

87 gadu vecumā miris leģendārais amerikāņu golferis Arnolds Pālmers

Jauns.lv

87 gadu vecumā svētdien aizsaulē devies viens no visu laiku leģendārākajiem pasaules golfa spēlētājiem Arnolds Pālmers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pālmers, kuram bija iesauka "Karalis", savu karjeru sāka pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados un uzvarēja septiņos "Major" sērijas turnīros. Viņš bija viens no 13 cilvēkiem, kas 1974.gadā kā pirmie tika uzņemti sporta veida Slavas zālē.

Pateicoties savam lieliskajam sniegumam, piesaistošajai personībai, laipnībai un smalkjūtībai, viņam bija ļoti daudz fanu, kas tika saukti par "Ērnija armiju". Viņš nekad neuzvarēja "PGA Championship" sacensībās, kas ir sezonas ceturtais "Major" turnīrs, bet spēja tajās trīs reizes finišēt otrais.

Kopā ar citām sporta veida leģendām Džeku Niklausu un Geriju Pleijeru sešdesmitajos gados Pālmers sniedza nozīmīgu pienesumu golfa popularitātes pieaugumā pasaulē.

"US Masters" turnīrā Pālmers pēdējo reizi piedalījās vēl 2004.gadā un kopumā šajās sacensībās startēja 50 reizes. Četrus "Major" turnīru kausus Pālmers ieguva tieši "US Masters", triumfējot 1958., 1960., 1962. un 1964.gadā. Kopumā karjeras laikā viņš Profesionālās golfa asociācijas (PGA) turnīros uzvarēja 62 reizes.

Pālmers pēc karjeras beigām bija sekmīgs biznesmenis un 2015.gadā nopelnīja 40 miljonus dolāru, kas bija trešais augstākais rādītājs starp karjeru noslēgušajiem sportistiem pasaulē, zaudējot vienīgi Maiklam Džordanam un Deividam Bekhemam.

Pālmera veselības stāvoklis sāka pasliktināties 2015.gada izskaņā, bet pagājušajā ceturtdienā viņš tika nogādāts slimnīcā Pitsburgā, lai veiktu sirdsdarbības pārbaudes, kur arī viņš nomira.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA