Citi sporta veidi
2016. gada 26. septembris, 11:04

Slavenajam etiopiešu skrējējam Bekelem pietrūkst 6 sekundes līdz pasaules rekordam maratonā

Jauns.lv

Titulētais Etiopijas skrējējs Kenenisa Bekele svētdien Berlīnes maratonā tikai par sešām sekundēm atpalika no pasaules rekorda.

Trīskārtējais olimpiskais čempions Berlīnes maratonā, kas jau ilgstoši pazīstams kā ļoti ātrs, distanci veica divās stundās trijās minūtēs un trijās sekundēs. Viņš par divām minūtēm apsteidza savu personīgo rekordu, tomēr nespēja labot pasaules rekordu - 2014.gadā Deniss Kimeto Berlīnes maratonā uzvarēja ar rezultātu divas stundas divas minūtes un 57 sekundes.

Aizvadītajās sacensībās tikai pēdējā kilometrā Bekele atrāvās no kenijieša Vilsona Kipsanga, kurš finišā zaudēja par desmit sekundēm. Bekele sasniedza otro visu laiku labāko rezultātu pasaulē, bet Kipsangs, kurš šajā trasē pasaules rekordu sasniedza 2013.gadā, - ceturto.

Trešo vietu izcīnīja Kenijas skrējējs Vilsons Čebets, kurš uzvarētājiem jau zaudēja vairāk nekā divas minūtes.

"Rezultāts ir labs, tomēr esmu nedaudz vīlies," pauda Bekele, kuram pašlaik pieder arī pasaules rekordi 5000 un 10 000 metru distancēs stadionā. Bez trim olimpiskajiem zeltiem viņš stadionā izcīnījis arī piecus pasaules čempiona titulus.

Tikmēr dāmām Etiopijas sportistes aizņēma visu goda pjedestālu, labāko rezultātu sasniedzot Aberu Kebebei, kura finišēja pēc divām stundām 20 minūtēm un 45 sekundēm. Viņa Berlīnē uzvarēja arī 2010. un 2012.gadā.

Vairāk nekā trīs minūtes uzvarētājai zaudēja Birhane Dibaba, bet trešā bija Ruti Aga.

Prestižajam skrējienam bija reģistrējušies vairāk nekā 41 000 dalībnieku, kuru vidū bija arī gandrīz 40 latvieši, tomēr mūsu valsti šoreiz pārstāvēja vienīgi amatieru sportisti. Kungiem labākais bija Ruslans Šulga, kurš ar rezultātu trīs stundas viena minūte un 53 sekundes ieņēma 1671.vietu, bet starp dāmām 134.labākā bija Lelde Kalniņa, kura finišu sasniedza trijās stundās astoņās minūtēs un 31 sekundē.

LETA/Foto: AFP/LETA