Girgensons gūst vārtus NHL pirmssezonas pirmajā pārbaudes spēlē
Lai arī Girgensons (attēlā centrā) guva vārtus, viņa "Sabres" komanda zaudēja Minesotas "Wild" hokejistiem.
Hokejs
2016. gada 27. septembris, 08:28

Girgensons gūst vārtus NHL pirmssezonas pirmajā pārbaudes spēlē

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien atzīmējās ar vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) gaidāmās sezonas pirmajā pārbaudes spēlē, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" cieta zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" savā laukumā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Minesotas "Wild" hokejistiem.

Girgensons ar vārtu guvumu izcēlās trīsarpus minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām, kad netraucēts pretī vārtiem izdarīja precīzu metienu "Wild" komandas cietoksnī.

Nākamo pārbaudes spēli "Sabres" aizvadīs otrdien, kad savā laukumā uzņems Otavas "Senators".

Latviešu uzbrucējs ar "Sabres" komandu septembrī noslēdza līgumu uz vēl vienu gadu. Girgensons iepriekšējā sezonā, kura viņam bija trešā Bufalo "Sabres" komandas sastāvā, 71 regulārā čempionāta spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju. Tāpat viņš pagājušajā sezonā laukumā spēlē pavadīja par vidēji četrām minūtēm mazāk nekā gadu pirms tam.

Tikmēr uzbrucēji Rodrigo Ābols un Mārtiņš Dzierkals, kuri piedalījās attiecīgi Vankūveras "Canucks" un Toronto "Maple Leafs" treniņnometnēs, pirmdien tika atskaitīti no NHL klubiem un devušies uz savām komandām junioru līgās. Ābols sezonu turpinās Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Portlendas "Winterhawks", bet Dzierkals Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) vienībā Ruinas-Norandas "Huskies".

LETA/Foto: Vida Press