Porziņģis mediju dienā pastāsta, ko darījis un kā trenējies šajā vasarā. VIDEO
Kristaps Porziņģis vasarā ir braši pastrādājis, lai šo sezonu aizvadītu krietni veiksmīgāku nekā debijas sezonu.
Basketbols
2016. gada 27. septembris, 10:24

Porziņģis mediju dienā pastāsta, ko darījis un kā trenējies šajā vasarā. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis starpsezonā vairāk strādājis, lai uzlabotu kāju spēku, amerikāņu žurnālistiem pirmssezonas mediju dienā pastāstīja liepājnieks.

Porziņģis iepriekšējā sezonā debitēja pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Tās laikā viņš 72 mačos vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus.

"Ja salīdzina ar iepriekšējo sezonu, mana bumbas kontrole ir kļuvusi labāka. Tagad jūtos komfortabli ar bumbu, līdz ar to jaunajā sezonā redzēsiet no manis ko jaunu, cerams, arī vairāk "put-back" metienus," solīja Porziņģis.

Kā stāsta latvietis, pirms savas debijas sezonas viņš un treneru kolektīvs pieļāva kļūdu, liekot uzsvaru tikai uz ķermeņa augšdaļas treniņiem un svara palielināšanu.

"Šajā starpsezonā vairāk strādājām, lai uzlabotu ķermeņa apakšdaļu, kāju spēku un iekšējo muskulatūru. Tas man palīdzēs noturēt savu pozīciju gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Manas kājas ir kļuvušas stiprākas," uzsvēra Latvijas basketbolists.

Starpsezonā "Knicks" sastāvs ir piedzīvojis būtiskas izmaiņas, jo to pastiprinājuši tādi pazīstami basketbolisti kā Deriks Rouzs, Žoakims Noā, Brendons Dženingss un Kortnijs Lī.

"Žoakims ir īsts līderis. Viņš parasti komunicē, kad spēlē aizsardzībā un iesaka darīt to citiem. Žoakims man ļoti palīdz, dod daudz padomus," atklāja liepājnieks.

Pateicoties teicamajam sniegumam debijas sezonā, Porziņģis izvirzīts arī Latvijas gada labākā basketbolista balvai. Līdzjutēju balsojumā viņš kļuva par pārliecinošu uzvarētāju, saņemot vairāk nekā pusi no balsīm.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA