Artjoms Rudņevs - pirmais Latvijas futbolists, kurš spēlējis Vācijas bundeslīgā
Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs savā debijas mačā laukumā devās uz maiņu.
Futbols
2012. gada 25. augusts, 19:07

Artjoms Rudņevs - pirmais Latvijas futbolists, kurš spēlējis Vācijas bundeslīgā

Jauns.lv

Uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien kļuva par pirmo Latvijas futbolistu, kurš devies laukumā Vācijas bundeslīgas čempionāta spēlē, bet viņa pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0) zaudēja "Nurnberg" vienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rudņevs laukumā nāca uz maiņu 71.minūtē, kad HSV komanda jau bija zaudējusi vienīgos vārtus šajā spēlē.

Vienīgos vārtus 68.minūtē guva "Nurnberg" vienības pussargs Hanno Baličs.

Kā ziņots, 24 gadus vecais Rudņevs ar Hamburgas klubu noslēdzis četru gadu līgumu. Viņš kļuvis par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Daugavpils futbola audzēknis Rudņevs savu karjeru sāka vietējā "Daugavas" komandā, bet 2009.gadā viņš samērā skandalozā transfērā pārgāja uz Ungārijas komandu "Zalaegerszeg" (ZTE).

Ungārijas čempionātā Rudņevs 30 mačos izcēlās ar 20 gūtiem vārtiem, bet Polijas līgā viņš 56 cīņās izpildīja 33 precīzus sitienus.

Pēc nedaudz vairāk nekā gada pavadīšanas Ungārijā Latvijas uzbrucējs 2010.gada vasarā pārgāja uz tā brīža Polijas čempionvienību Poznaņas "Lech", kuras sastāvā par sevi runāt lika tā paša gada rudenī, kad iesita trīs vārtus UEFA Eiropas līgas spēlē ar slaveno Turīnas "Juventus" vienību.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 19 spēles, izceļoties ar vienu precīzu sitienu. Pirmos vārtus valstsvienībā Rudņevs guva tikai pagājušā gada oktobrī, kad bija precīzs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Maltu.

Aizvadītajā sezonā HSV bundeslīgas kopvērtējumā ar 36 punktiem 34 spēlēs ierindojās 15.pozīcijā.

LETA/Foto: AFP/LETA