Spēka trīscīņas sportists Grigorjevs un kultūriste Belova izcīna trešās vietas "Arnold Classic Europe" sacensībās
Spēka trīscīņas sportists Aleksandrs Grigorjevs un kultūriste Vanesa Belova izcīnīja trešās vietas Arnolda Švarcenegera vārdā nodēvētajās sacensībās "Arnold Classic Europe".
Citi sporta veidi
2016. gada 27. septembris, 15:59

Spēka trīscīņas sportists Grigorjevs un kultūriste Belova izcīna trešās vietas "Arnold Classic Europe" sacensībās

Jauns.lv

Latvijas spēka trīscīņas sportists Aleksandrs Grigorjevs un kultūriste Vanesa Belova nedēļas nogalē Spānijā izcīnīja trešās vietas Arnolda Švarcenegera vārdā nodēvētajās sacensībās "Arnold Classic Europe".

Grigorjevs kopvērtējumā pacēla 915 kilogramus, kas tika vērtēti ar 524,4 Vilksa punktiem, ņemot vērā sportista svaru pret paceltajiem kilogramiem.

Grigorjevs svara kategorijā virs 120 kilogramiem sacentās ar vēl pieciem vīriem no Norvēģijas un Spānijas.

Pietupienos ar svaru stieni uz pleciem Grigorjevs spēja tikt galā ar 340 kilogramiem, savukārt svaru stieņa spiešanā guļus tika uzspiesti 265 kilogrami. Tikmēr svaru stieņa vilkšanā no zemes sportists veiksmīgi uzvilka 310 kilogramus. Līdz otrajai vietai Grigorjevam pietrūka vien 1,7 Vilksa punkti un līdz uzvarai turnīrā vēl par diviem punktiem vairāk, kas ir vien 6,5 kilogrami trīscīņas summā.

Grigorjevs 2005.gadā izcīnīja trešo vietu Eiropas junioru čempionātā spēka trīscīņā, bet pēc četriem gadiem ierindojās ceturtajā vietā jau pieaugušo konkurencē. Grigorjevam pieder arī vairāki Latvijas rekordi līdz 2010.gadam, kas šobrīd ir iesaldēti svara kategoriju izmaiņu dēļ.

Tikmēr 16 gadus vecā kultūriste Belova izcīnīja trešo vietu sieviešu fitnesa kategorijā augumā virs 163 centimetriem.

Pērn Belova šajās sacensībās izcīnīja sudraba godalgu.

Tradicionāli "Arnold Classic Europe" turnīrs tika rīkots Madridē, taču šogad tas pārcelts uz Barselonu. Turnīrs pulcēja dažādu sporta veida pārstāvjus no visas pasaules, un tajā varēja satikt arī sacensību organizētāju, kultūristu, kinozvaigzni un bijušo Kalifornijas štata gubernatoru Švarcenegeru.

LETA/Foto: Facebook, Publicitātes foto

Tēmas