Vairāk nekā iespaidīgi! Tā bijušais Latvijas izlases kandidāts danko Nīderlandē. VIDEO
Endrū Šmits "Jūrmala/Fēnikss" sastāvā izcēlās ar efektīgiem, bet piedzīvoja nopietnas problēmas aizsardzībā pret fiziski spēcīgākiem pretspēlētājiem.
Basketbols
2016. gada 27. septembris, 18:05

Vairāk nekā iespaidīgi! Tā bijušais Latvijas izlases kandidāts danko Nīderlandē. VIDEO

Jauns.lv

Pērn Latvijas izlases kandidātu lokam nedaudz negaidīti tikai uzaicināts arī nesen Latvijas pilsonību ieguvušais atlētiskais amerikāņu uzbrucējs Endrū Šmits.

Endrū neizdevās iekļūt Latvijas izlasē dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā, kura apakšgrupas spēles notika "Arēnā Rīga". Tomēr viņa atrādīšanās senču dzimtenē bija gana veiksmīga un Latvijas basketbola līgas klubs "Jūrmala/Fēnikss" viņu noskatīja un parakstīja līgumu uz vienu sezonu, pēc kuras gan darba attiecības tika pārtrauktas. Šmits Jūrmalas un visas Latvijas līdzjutēju atmiņās noteikti ilgi paliks ar saviem efektīgajiem bumbas triecieniem no augšas. Tagad Endrū to dara Nīderlandē Groningenas "Donar" kluba sastāvā, kuri piedalās arī FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas cīņās. Pirms profesionālās karjeras uzsākšanas Šmits iepriekš spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas klubā "Liberty Flames".

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA