Katara futbola līdzjutējus Pasaules kausa laikā plāno izmitināt arī beduīnu teltīs
Futbola turnīra rīkotāji sola, ka viņu celtās 650 beduīnu teltis būs ar modernu aprīkojumu, tostarp lieliem platekrāna televizoriem.
Futbols
2016. gada 27. septembris, 23:53

Katara futbola līdzjutējus Pasaules kausa laikā plāno izmitināt arī beduīnu teltīs

Jauns.lv

Katara 2022.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīra laikā plāno 2000 futbola līdzjutēju izmitināt arī beduīnu stila teltīs, otrdien paziņoja turnīra rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms PK finālturnīra Katarā tiks uzcelti pieci līdzjutēju ciemati, tostarp viens arī valsts dienvidos beduīnu stilā.

Beduīni ir tuksneša klejotāji, kuri dzīvo pieticīgos apstākļos savās teltīs, kuras ir viegli nojaukt un uzsliet. Tiesa, futbola turnīra rīkotāji sola, ka viņu celtās 650 beduīnu teltis būs ar modernu aprīkojumu, tostarp lieliem platekrāna televizoriem.

"Mēs ļausim čempionāta viesiem izbaudīt Kataru un Pasaules kausa izcīņu pilnīgi jaunā veidā," norādījis turnīra rīkošanu uzraugošās komitejas pārstāvis Abdulazizs Ali Al-Mavlavi.

Plānots, ka beduīnu telšu nometne atradīsies aptuveni pusstundas brauciena attālumā no "Al-Wakrah" stadiona, kur arī notiks Pasaules kausa finālturnīra spēles.

Turnīra rīkotāji futbola līdzjutējus plāno izmitināt ne tikai viesnīcās un telšu nometnē, bet arī uz kruīza kuģiem, kur mājvietu varētu rast ap 12 000 futbola fanu.

Rīkotāji lēš, ka 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra laikā Kataru varētu apmeklēt līdz vienam miljonam līdzjutēju.

Katarā gaidāmais turnīrs 2022.gadā norisināsies no 21.novembra līdz 18.decembrim, nevis, kā ierasts, vasarā, kad šajos platuma grādos ir pārlieku karsts futbola spēlēšanai.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA

Tēmas