Māris Štrombergs lūdz palīdzību. Viņš tic, ka ilggadējais cīņu biedrs Vilobijs spēs atgūties
Neskatoties uz nopietno savainojumu, Sems Vilobijs nezaudē dzīvesprieku.
Sporta zvaigznes
2016. gada 28. septembris, 12:14

Māris Štrombergs lūdz palīdzību. Viņš tic, ka ilggadējais cīņu biedrs Vilobijs spēs atgūties

Jauns.lv

Divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs lūdz Latvijas un visas pasaules BMX sabiedrību palīdzēt viņa ilggadējam pretiniekam austrālietim Semam Vilobijam atgūties pēc nelaimīgā kritiena. Londonas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs joprojām ir daļēji paralizēts pēc treniņā piedzīvotā kritiena.

Māris Štrombergs sacā Facebook lapā raksta, ka pienācis laiks visiem vienoties un palīdzēt vienam no visu laiku labākajiem atgriezties uz kājām. Visa Latvija un BMX pasaules esot kopā ar Semu Vilobiju. Viņš novēl austrālietim saglabāt pozitivīsmu, jo, ja kādam ir pa spēkam atgūties pēc šāda savainojuma, tad tas noteikti esot Sems. Štrombergs arī pievienojis interneta adresi, kurā iespējams sekot līdzi izcilā riteņbraucēja reghabilitācijas procesam un ziedot naudu.

https://road2recovery.com/cause-view/strengthfor91/

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka 25 gadus vecais riteņbraucējs, kurš 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs piekāpās vienīgi latvietim Mārim Štrombergam, kritienu piedzīvoja 10. septembrī Sandjego. Turpinājumā tika veikta operācija viņa muguras skriemeļiem, kas bija saspieduši muguras smadzenes. "Par laimi šī operācija bija pietiekami veiksmīga, tāpēc otra operācija tālākai stabilizācijai nebija nepieciešama," teikts paziņojumā. "Šobrīd Sems nevar pakustināt savu ķermeni no krūškurvja uz leju, tomēr var izmantot rokas un lēnām atgūst jūtīgumu kājām."

Nesen aizvadītajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Vilobijs priekšsacīkstēs demonstrēja vispārliecinošāko sniegumu no visiem braucējiem, tomēr finālā palika tikai sestais. Pirms četriem gadiem Londonas Olimpiādē austrālietis piekāpās vien Štrombergam, iegūstot sudraba godalgu. Tāpat Vilobijs ir 2012. un 2014.gada pasaules čempions.

Ilgus gadus tieši Vilobijs tika uzskatīts par Māra Štromberga galveno konkurentu uz panākumu visās galvenajās sacensībās.

Kā ziņots, Rio divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs Riodežaneiro nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru un par jauno čempionu kļuva amerikānis Konors Fīldss.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook.com, Vida Press