Viens no "Dinamo" līderiem guvis traumu; nespēlēs vairākus mačus
Oskars Cibuļskis šosezon neapšaubāmi ir viens no Rīgas "Dinamo" aizsardzības balstiem.
Hokejs
2016. gada 28. septembris, 15:15

Viens no "Dinamo" līderiem guvis traumu; nespēlēs vairākus mačus

Jauns.lv

Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" tuvākajās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs būs jāiztiek bez savainojumu guvušā aizsarga Oskara Cibuļska, ziņo vienība.

Rīgas "Dinamo" neprecizē Cibuļska traumas nopietnību, vien vēsta, ka viņš "savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt komandai tuvākajās spēlēs".

Šajā KHL sezonā Cibuļskis piedalījies desmit spēlēs, kurās atdevis vienu rezultatīvu piespēli, nopelnījis sešas soda minūtes un lietderības koeficientu +3, par kuru labāks koeficients komandā ir vienīgi rezultatīvi spēlējošajam aizsargam Guntim Galviņam. Cibuļskis vidēji laukumā pavada 21 minūti un 14 sekundes, kas ir trešais ilgākais laiks komandā.

LETA jau vēstīja, ka kārtējā mačā Rīgas "Dinamo" trešdien viesos spēkojas ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu. Duelis sāksies plkst.19, to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic".

Šajā spēlē Rīgas "Dinamo" būs jāiztiek arī bez uzbrucēja Koltona Gilīsa, kurš izcietīs vienas spēles diskvalifikāciju. Viņš patlaban ar Lauri Dārziņu dala rezultatīvākā uzbrucēja godu.

Rīdzinieki sezonu sākuši neveiksmīgi, jo 12 mačos ir izcīnītas tikai divas uzvaras, turklāt Rīgas "Dinamo" komanda atkal atkritusi uz pēdējo vietu visā līgā. Nesen aizvadītajā pirmajā īstajā mājas spēļu sērijā rīdzinieki trijos mačos guva vienu uzvaru, ar 5:1 sagraujot vēl vienu kopvērtējuma lejasgala vienību Novokuzņeckas "Metallurg".

Savukārt šī izbraukuma sērija tika sākta svētdien, kad Rīgas "Dinamo" ar 0:4 kapitulēja Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētajai Toljati "Lada" komandai, kuras galvenais treneris ir Artis Ābols.

Rīgas "Dinamo" uzvarēja šī mēneša pirmajā spēlē, bet pēc tam astoņos mačos ciestas septiņas neveiksmes.

Šīs izbraukuma sērijas noslēgumā Rīgas "Dinamo piektdien būs jāspēkojas ar divkārtējo līgas čempionvienību Kazaņas "Ak Bars". Rīgas "Dinamo" izbraukumā devusies ar 24 spēlētājiem, mājās atstājot savainotos Georgiju Pujacu un Edgaru Kuldu, kā arī uz fārmklubu "Liepāja" nosūtītos Ēriku Ševčenko un Filipu Toluzakovu. Tikmēr uzbrucējs Frenks Razgals pašlaik ir izbraukumā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas komandu "Rīga".

Nākamajā nedēļā Rīgas "Dinamo" atkal gaidāma trīs spēļu mājas sērija, kuras pirmajā duelī pirmdien tiks uzņemta Maskavas "Dinamo" vienība ar Mārtiņu Karsumu ierindā.

Savukārt "Ņeftehimik" komanda iepriekšējā spēlē ar 3:2 pēcspēles metienos uzveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit" komandu, bet pirms tam tā bija zaudējusi divos dueļos pēc kārtas. Komandas rezultatīvākais spēlētājs šosezon ir amerikānis Dens Sekstons, kurš 13 mačos izcēlies ar diviem vārtu guvumiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Turnīra tabulā Rīgas klubs ar sešiem punktiem 12 mačos ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, kā arī ir pēdējā vietā visā līgā, kurā spēlē 29 vienības. Jau šobrīd rīdziniekus no astotās pozīcijas konferencē šķir 13 punkti.

Savukārt "Ņeftehimik" ar 16 punktiem 13 spēlēs ir Austrumu konferences 11.pozīcijā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA