Malaizijas "Grand Prix" treniņā aizdegas Magnusena formula. VIDEO
Citi sporta veidi
2016. gada 30. septembris, 11:50

Malaizijas "Grand Prix" treniņā aizdegas Magnusena formula. VIDEO

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) sezonas 16.posma, kas risinās Malaizijā, pirmajā brīvajā treniņbraucienā piektdien iespaidīgi aizdegās "Renault" pilota Kevina Magnusena formula, kas sesiju lika apturēt uz 15 minūtēm. Savukārt labākos rezultātus pirmajās divās sesijās kārtējo reizi uzrādīja "Mercedes" piloti.

Veicot tikai vienu apli, Magnusens atgriezās boksos ar dūmojošu formulu, bet brīdi vēlāk tā aizdegās, radot arī lielus dūmus un liekot dānim steidzīgi atstāt automašīnu. Tika ziņots, ka formulai bija degvielas noplūde, uzliesmojot pēc saskarsmes ar karsto automašīnu.

Sesiju nācās apturēt, jo pēc tam boksu celiņu vajadzēja attīrīt no ugunsdzēšamajām putām.

Kaut starp abām treniņu sesijām bija vien divas ar pusi stundas, otrā treniņa vidusdaļā Magnusens izbrauca trasē, paspējot nobraukt 19 apļus un uzrādot 19.rezultātu.

Atlikušā pirmā sesijas daļa un arī otrais treniņš notika bez lieliem incidentiem.

Pirmajā treniņā labākais bija kopvērtējuma līderis Niko Rosbergs no Vācijas, kurš par pussekundi apsteidza britu Lūisu Hamiltonu. Savukārt labākais no pārējiem bija "Ferrari" somu pilots Kimi Reikenens, atpaliekot jau par vairāk nekā sekundi. Ceturtais bija otrs "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas, bet pārsteigumu sagādāja "McLaren" komandas spāņu pilots Fernando Alonso, kurš ar uzlabotu "Honda" dzinēju spēja izcīnīt piekto vietu.

 

Savukārt otrajā treniņā notikušajā kvalifikācijas imitācijā jau labāko rezultātu uzrādīja Hamiltons, apsteidzot komandas biedru par 0,2 sekundēm. Nākamie bija "Ferrari" braucēji Fetels un Reikenens, kuri šoreiz iekļāvās sekundes robežās no līderiem, bet viņiem sekoja "Red Bull" komandas talantīgais Nīderlandes pilots Makss Verstapens.

Šajā sesijā Alonso izcīnīja septīto vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam ir 273 punkti, bet par astoņiem mazāk ir Hamiltonam. Savukārt 179 punktus iekrājis trešajā vietā esošais austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" vienības, kuram ar 153 punktiem seko Fetels.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA, AFP/Scanpix/LETA