Tenisa zvaigznei Sevastovai - graujoša neveiksme Pekinas turnīra pirmajā kārtā
Anastasija Sevastova pašlaik WTA rangā atrodama 30.vietā, kas ir augstākā viņas karjerā.
Citi sporta veidi
2016. gada 2. oktobris, 10:31

Tenisa zvaigznei Sevastovai - graujoša neveiksme Pekinas turnīra pirmajā kārtā

Jauns.lv

Šī brīža Latvijas sieviešu tenisa ranga līdere Anastasija Sevastova svētdien Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā cieta graujošu zaudējumu.

Sevastova ar 1-6, 1-6 piekāpās britu sportistei Džoannai Kontai, kuru nesen uzveica ASV atklātajā čempionātā. Panākuma gūšanai Lielbritānijas sportistei bija nepieciešamas tikai 57 minūtes.

Pirmais sets Latvijas sportistei bija ļoti neveiksmīgs, jo viņa divas reizes pēc kārtas zaudēja punktu pie serves un nonāca iedzinējos ar 0-4. Vēlreiz Konta nobreikoja Sevastovu septītajā geimā, pirmajā setā triumfējot ar pārliecinošo 6-1.

Latvijas sportiste spēlēja nesekmīgi arī otrajā setā, jo viņai ne reizi neizdevās lauzt Kontas servi, kamēr sāncense to paveica divreiz, arī otro setu uzvarot ar 6-1.

Līdz ar to Sevastova Pekinas vienspēļu sacensību turnīru noslēgusi ar desmit WTA vienspēļu ranga punktiem.

Sevastova pašlaik WTA rangā atrodama 30.vietā, kas ir augstākā viņas karjerā, bet Konta ieņem ļoti augsto 13.vietu, kas arī viņai ir rekords. Britu sportiste turnīrā izlikta ar 11.numuru.

Abas tenisistes septembra sākumā savā starpā tikās ASV atklātā čempionāta ceturtajā kārtā, kad Sevastova guva uzvaru ar 6-4, 7-5 un pirmoreiz karjerā sasniedza kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu. Tāpat viņas pirms trim gadiem spēkojās Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad ar 6-3, 6-7 (6:8), 6-4 uzvarēja Konta.

Otrajā kārtā Konta spēlēs pret ungārieti Tīmeju Babošu.

Pērno sezonu Konta WTA rangā noslēdza vien 47.pozīcijā, un šis viņai ir pārliecinoši sekmīgākais gads karjerā, jau janvārī aizkļūstot līdz pusfinālam Austrālijas atklātajā čempionātā. Tāpat viņa jūlijā Stenfordā izcīnīja savu pirmo WTA titulu, pakāpjoties uz rekordaugsto 13.vietu, ko atkal atguva pēc ASV atklātā čempionāta.

Šonedēļ Uhaņā Konta aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā zaudēja vēlāk turnīrā triumfējušajai čehietei Petrai Kvitovai.

Sevastova pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas ASV atklātajā čempionātā tika līdz otrajai kārtai Tokijas WTA "Premier" sērijas turnīrā, bet šonedēļ Uhaņā nespēja pabeigt pirmās kārtas cīņu ar Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu.

Latvijas šī brīža pirmā rakete jūnijā un jūlijā pa reizei spēlēja WTA turnīru finālos, abos mačos piedzīvojot zaudējumu. Savukārt neskaitot šos divus turnīrus, viņa kopš maijā notikušā Francijas atklātā čempionāta līdz ASV atklātajam čempionātam nevienā no pamatturnīriem nebija guvusi vairāk par vienu uzvaru.

LETA jau vēstīja, ka Aļona Ostapenko sestdien Pekinas WTA "Premier" turnīra pirmās kārtas mačā neizmantoja mačbumbu un ar 1-6, 6-3, 5-7 zaudēja Putincevai, kurai vēl šonedēļ piekāpās Sevastova.

Ostapenko piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās. Svētdien ap plkst.11.30 pēc Latvijas laika Ostapenko, spēlējot duetā ar šveicieti Tīmeju Bačinski, pirmajā kārtā tiksies ar speciālos ielūgumus jeb "wild card" saņēmušām Ķīnas tenisistēm Jou Sjaodi un Džu Liņu.

Pekinas turnīrā ar pirmo numuru izlikta pasaules ranga jaunā līdere Kerbere, kamēr vicelīdere Serēna Viljamsa no ASV traumas dēļ šajās sacensībās nepiedalās.

LETA/ Foto: AP/Scanpix/LETA