Latviešu plaši pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" ar smagu zaudējumu sāk VTB Vienotās līgas sezonu
Latviešu speciālists Artūrs Štālbergs patlaban ir kluba galvenais treneris, pārņemot šos pienākumus no Ainara Bagatska.
Basketbols
2016. gada 2. oktobris, 15:11

Latviešu plaši pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" ar smagu zaudējumu sāk VTB Vienotās līgas sezonu

Jauns.lv

Ar sāpīgu zaudējumu VTB Vienotās līgas basketbolā jauno sezonu svētdien sāka Latvijas saspēles vadītāja Ingus Jakoviča pārstāvētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", ko vada latviešu speciālisti Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko, jo izbraukumā ar 81:104 (21:35, 17:24, 19:28, 24:17) kapitulēja Kazaņas "Unics" vienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jakovičs šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus. Latvietis realizēja vienu no diviem tālmetieniem, taču mērķi nesasniedza neviens no abiem divpunktniekiem. Jakoviča rēķinā arī realizēti trīs no četriem "sodiņiem".

Latvijas basketbolista rēķinā arī viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, divas piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un četri efektivitātes punkti.

Ceturtās ceturtdaļas laikā "Unics" pārsvars sasniedza pat 35 punktus (104:69), taču maču "Ņižņij Novgorod" noslēdza ar 12 gūtiem punktiem pēc kārtas, padarot rezultāta starpību nedaudz pieklājīgāku.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolistu kļuva "Unics" komandu pārstāvošais Jevgēņijs Voronovs, kurš guva 18 punktus.

Jakovičs "Ņižņij Novgorod" komandas sastāvam pievienojās starpsezonā, pārnākot no Latvijas kluba "VEF Rīga", kur pavadīja vairāk nekā divus gadus. Savukārt par Ņižņijnovgorodas vienības galveno treneri starpsezonā kļuva Štālbergs, kurš šos pienākumus pārņēma no Ainara Bagatska.

Pirms tam jauno Vienotās līgas sezonu ar zaudējumu sāka arī Latvijas speciālista Nikolaja Mazura trenētā Saratovas "Avtodor" komanda, kas izbraukumā ar 78:83 (25:25, 20:18, 19:16, 14:24) piekāpās Kazahstānas klubam "Astana".

Šajā Vienotās līgas sezonā startēs 13 komandas, ieskaitot Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" un jaupienācēju "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilsi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Savukārt Vienotās līgas Zvaigžņu spēle tiks aizvadīta 12.februārī.

LETA/ Foto"Sputnik/Scanpix/LETA