Vairāk nekā pretīgi! Smagsvaru pasaules čempions boksā Fjūrijs ļoti rupji pieliek punktu savai karjerai
Taisons Fjūrijs nav bijis spējīgs aiziet no boksa ar cieņu.
Citi sporta veidi
2016. gada 3. oktobris, 16:09

Vairāk nekā pretīgi! Smagsvaru pasaules čempions boksā Fjūrijs ļoti rupji pieliek punktu savai karjerai

Jauns.lv

Kaunā kritušais Lielbritānijas boksa smagsvars Taisons Fjūrijs, kurš joprojām ir vairāku čempiona jostu īpašnieks, pirmdien pamatīgi izāzēja medijus, jo vispirms paziņoja, ka noslēdz savu karjeru, bet pēc tam vēstīja, ka tas bijis joks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Bokss ir skumjākā lieta, kurā jebkad esmu iesaistījies," savā tvitera kontā dienas pirmajā pusē izteicies Fjūrijs, piebilstot, ka ir visu laiku labākais, turklāt tekstā arī iekļaujot vairākas rupjības.

Savukārt pēc tam viņš turpat pavēstīja, ka paliek boksā. "Esmu šeit, lai paliktu. Ha, ha, ha, domājāt, ka tik viegli tiksiet vaļā no čigānu karaļa! Lieliskākais tikko jums parādīja, kādi ir mediji," rakstīja bokseris.

28 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā karjerā aizvadījis 25 cīņas, gūstot tikpat daudz uzvaru, turklāt 18 no tām noslēdzis ar nokautu. Karjeras septīto cīņu viņš 2009.gadā aizvadīja pret Latvijas sportistu Aleksandru Selezenu, kuru trešajā raundā pārspēja ar tehnisko nokautu.

Oktobra nogalē Fjūrijam pret ukraini Vladimiru Kļičko bija paredzēta revanša cīņa par pasaules čempiona titulu, tomēr, kā pagājušajā nedēļas nogalē vēstīja ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN, pirms tās viņš pieķerts kokaīna lietošanā.

Taisona Fjūrija ieraksts tviterī neliecina par augstu sportista intelektu

Pašlaik 28 gadus vecais Fjūrijs pērn sensacionāli pieveica Kļičko. Viņu revanša cīņa bija paredzēta jau 9.jūlijā, taču Fjūrijs potītes savainojuma dēļ bija spiets dueli pārcelt uz vēlāku laiku. Turpinājumā cīņa tika nozīmēta uz 29.oktobri, tomēr pēc tam arī šis duelis tika pārcelts uz nezināmu laiku, jo Fjūrija komanda pavēstīja, ka sportists nav "medicīniski gatavs cīņai".

Jūnijā laikraksts "Sunday Mirror" vēstīja, ka Fjūrijs pērn pirms cīņas ar Kļičko esot pieķerts dopinga lietošanā, tomēr sportists šādus apgalvojumus noliedza. Patlaban vēl notiek izmeklēšana saistībā ar šo gadījumu un noklausīšanās Lielbritānijas Antidopinga aģentūrā nozīmēta uz novembri, lai netraucētu gatavošanos cīņai, kas bija plānota oktobrī.

Tāpat septembrī abiem bokseriem pat nebija iespēju satikties preses konferencē, jo tika paziņots, ka saplīsusi Fjūrija automašīna.

Pērn novembra izskaņā Fjūrijs Vācijas pilsētā Diseldorfā notikušajā cīņā pieveica Kļičko, negaidīti atņemot viņam Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla "Ring" čempiona jostas. Abu sportistu noslēgtajā līgumā bija punkts, ka zaudējuma gadījumā Kļičko ir tiesības uz revanšu, ko ukrainis arī pieprasīja.

Tiesa, pašlaik jau Fjūrijam IBF josta ir atņemta, kas tagad pieder britam Entonijam Džošua.

Pašlaik 40 gadus vecais Kļičko pirms dueļa ar Fjūriju zaudējuma garšu nebija izjutis jau 11 gadus.

 

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA