Latvijas basketbola treneri Mazuru no "Avtodor" atlaiž pēc sezonas pirmās spēles
Nikolajs Mazurs atzīts par vainīgo komandas neveiksmei VTB līgas pirmajā mačā.
Basketbols
2016. gada 3. oktobris, 17:30

Latvijas basketbola treneri Mazuru no "Avtodor" atlaiž pēc sezonas pirmās spēles

Jauns.lv

Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs pēc jaunās sezonas pirmās spēles pirmdien atlaists no Krievijas basketbola kluba Saratovas "Avtodor" galvenā trenera amata.

Pirmo spēli VTB Vienotajā līgā Saratovas komanda aizvadīja svētdien, kad izbraukumā ar 78:83 piekāpās Kazahstānas klubam "Astana". Kaut vienība vēsta, ka līgums pārtraukts pēc abpusējas vienošanās, "Avtodor" prezidenta Vladimira Rodionova komentārs liecina, ka Mazurs atlaists.

"Saistībā ar neapmierinošo komandas gatavošanos sezonā un vājo sniegumu pirmajā oficiālajā mačā izlēmām tālāk neizaicināt likteni un atgriezties pie pārbaudīta varianta," izteicies Rodionovs, paužot, ka Mazura vietā amatā iecelts Sergejs Mokins, kurš komandu jau trenēja 2014./2015.gada sezonā.

Mazurs iepriekšējo sezonu noslēdza Vienotās līgas pastarītes Tbilisi "Vita" galvenā trenera amatā, komandai 30 maču laikā tiekot tikai pie vienas uzvaras, turklāt uz regulārā čempionāta pēdējo spēli vienība nemaz neieradās. Sezonas gaitā kļuva arī zināms, ka šo klubu piemeklējušas finansiālas problēmas.

Latvijas speciālists "Vita" vienību pārņēma šī gada janvārī. Pagājušajā vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu "VEF Rīga" sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014.gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

"Avtodor" vienība pagājušās sezonas Vienotās līgas regulārajā turnīrā guva 20 uzvaras 30 mačos, ieņemot sesto vietu un sasniedzot izslēgšanas turnīru, tiesa, tajā jau pirmajā kārtā sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit", ko pārstāvēja latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.