Razgals iemet "hat-trick", "Rīgas" hokejistiem pirmā uzvara šosezon
Frenks Razgals palīdzējis HK "Rīga" hokejistiem pārtraukt ļoti nepatīkamo zaudējumu sēriju.
Hokejs
2016. gada 4. oktobris, 21:11

Razgals iemet "hat-trick", "Rīgas" hokejistiem pirmā uzvara šosezon

Jauns.lv

Ar trim precīziem metieniem Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien izcēlās uzbrucējs Frenks Razgals, palīdzot Latvijas komandai "Rīga" šosezon beidzot tikt pie panākuma.

Sezonas 11.spēlē "Rīga" ar rezultātu 6:2 (2:0, 1:0, 3:2) savā laukumā pārspēja Maskavas "Kriļja sovetov" komandu.

Pirmās divas ripas Razgals iemeta jau pirmajā trešdaļā - vispirms viņš uzreiz pēc iemetiena saņēma ripu no Kirila Galohas, bet vēlāk bija pirmais pie atlēkušās ripas. "Hat-trick" uzbrucējs noformēja jau 22.minūtē, kad panāca 3:0, bet atlikušajā laikā mājinieku rindās divas reizes precīzs bija arī Jevgeņijs Turevičs, kā arī vienus vārtus iemeta Roberts Kaļķis.

Pirmajās desmit sezonas spēlēs komanda bija guvusi tikai vienu punktu, un tagad ar četriem punktiem 11 mačos tā pakāpusies uz 14.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, apsteidzot Mitišču "Atlanti" vienību.

Trešdien abas komandas savā starpā tiksies vēlreiz, bet pēc tam Latvijas vienība savā laukumā aizvadīs vēl četras cīņas pēc kārtas.

"Kriļja sovetov" ar 11 punktiem desmit cīņās ir Rietumu konferences 11.pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris šosezon ir Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekš strādāja par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu. Tagad viņš samainījies vietām ar "Rīgas" iepriekšējo vadītāju Ronaldu Ozoliņu, kurš kļuvis par Normunda Sējēja asistentu "Dinamo".

Gatavojoties jaunajai Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonai, "Rīga" piedalījās pārbaudes turnīrā Čerepovecā, kur izcīnīja vienu uzvaru piecās spēlēs, bet kopējā vārtu attiecība šajā turnīrā Latvijas jaunajiem hokejistiem bija 6:26. Tikmēr vēl vienā pārbaudes cīņā savās mājās ar 2:0 tika uzveikta Sanktpēterburgas SKA-1946 komanda.

Savukārt augusta izskaņā "Rīga" piedalījās Pasaules kausa izcīņā jauniešu klubu komandām, kur piecās spēlēs izcīnīja divas uzvaras un noslēgumā ierindojās piektajā vietā.

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Jaunajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Spēlējot vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA