Kuldam divas rezultatīvas piespēles; "Jokerit" tik un tā zaudē
Arturs Kulda aizvadījis savu rezultatīvāko spēli šosezon, bet tik un tā nespēja glābt Helsinku "Jokerit" no zaudējuma.
Hokejs
2016. gada 4. oktobris, 21:55

Kuldam divas rezultatīvas piespēles; "Jokerit" tik un tā zaudē

Jauns.lv

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda otrdien izpildīja divas rezultatīvas piespēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība savā laukumā ar rezultātu 4:5 (1:1, 1:2, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz" hokejistiem.

Kaut Jesse Joensū vadībā izvirzīja tieši "Jokerit", nākamos trīs vārtus guva "Vitjaz", izceļoties Jurijam Kokšarovam, Romānam Horākam un Mario Kempem. Rezultātu līdz 2:3 "Jokerit" samazināja otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē, kad Kulda piedalījās vārtu guvumā, kurā precīzs bija Braiens O'Nīls, bet trešās trešdaļas vidū Latvijas aizsargs palīdzēja O'Nīlam panākt arī 3:3.

Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, tāpēc uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienos, kur "Vitjaz" vienība bija labāka ar 2:0.

Kulda, laukumā atgriežoties pēc divu spēļu izlaišanas, šoreiz uz ledus bija 22 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem un trim spēka paņēmieniem.

Latvijas aizsargs savās pirmajās desmit šīs sezonas spēlēs bija ticis pie divām rezultatīvām piespēlēm, bet tagad savu punktu skaitu dubultojis.

Piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs otrdien piedzīvoja Novosibirskas "Sibirj" komanda, izbraukumā ar 2:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpjoties Novokuzņeckas "Metallurg" vienībai, kas guva otro panākumu pēc kārtas, tomēr tā joprojām ir ļoti stabili pēdējā vietā Austrumu konferencē.

Tāpat panākumu guva arī jaunā Austrumu konferences līdere Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzveica Ufas "Salavat Julajev". Uzvaru aptuveni 1200 skatītāju klātbūtnē Šanhajā guva arī Ķīnas komanda Pekinas "Kuņluņ Red Star", ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pārspējot "Soči" hokejistus.

Sesto panākumu pēc kārtas izcīnīja Baltkrievijas vienība Minskas "Dinamo", ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) savā laukumā apspēlējot Jaroslavļas "Lokomotiv", kas savu nākamo maču ceturtdien aizvadīs Rīgā pret vietējo "Dinamo" vienību.

Uzvaras izcīnīja arī abas līgas līderes - Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA ar 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) viesos sagrāva Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan", kuras rindās ar trim precīziem raidījumiem izcēlās Iļja Kovaļčuks, bet Maskavas CSKA arī viesos ar 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) apspēlēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš otrdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, izbraukumā ar 2:5 (0:1, 2:3, 0:1) piekāpās latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Vladivostokas "Admiral".

Tādējādi otrdien tika pārtraukta "Torpedo" četru uzvaru sērija.

Šī mača laikā "Admiral" pamanījās izvirzīties vadībā ar 4:0, kad pirmajā trešdaļā vārtus guva Viktors Aleksandrovs, bet otrajā izcēlās Vadims Krasnoslobodcevs, Samvels Mnacjans un Mihails Fisenko. Tiesa, otrā perioda beigās "Torpedo" īsā laikā guva divus vārtus, kad ripas mājinieku vārtos raidīja Kārters Eštons un Dmitrijs Sjomins, kurš turklāt to paveica mazākumā un kuram rezultatīvu piespēli veica Daugaviņš.

Noslēdzošajā trešdaļā Ņižņijnovgorodas komanda tā arī nespēja atspēlēties, turklāt priekšpēdējā minūtē piektos vārtus tās tukšajā "būrī" raidīja Aleksandrs Gorškovs.

Uzvarētāju sastāvā Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 39 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks komandā. Pa šo laiku latvietis izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, diviem bloķētiem raidījumiem un vienu spēka paņēmienu.

Savukārt Daugaviņš nospēlēja 21 minūti un 50 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks vienībā, izpildīja vienu metienu, uzvarēja trīs no četriem iemetieniem un bloķēja divus pretinieku raidījumus.

Daugaviņš šosezon 14 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 43 punktiem 18 mačos ir CSKA vienība, kamēr 39 punkti 17 spēlēs ir SKA. Trešo vietu ar 33 punktiem ieņem "Torpedo", bet ceturtā ar 29 punktiem 17 cīņās ir Maskavas "Dinamo", kur spēlē Mārtiņš Karsums.

Tikmēr "Jokerit" ar 23 punktiem atrodama astotajā vietā, bet Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar sešiem punktiem 15 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā.

Savukārt Austrumu konferences pirmajā vietā ar 34 punktiem 17 spēlēs atrodas Magņitogorskas "Metallurg". Devītajā vietā ar 20 punktiem 16 spēlēs ir Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", ko pārstāv vārtsargs Edgars Masaļskis un Kristaps Sotnieks, bet "Admiral" ar 18 punktiem 15 mačos ir 13.vietā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA