Basketbols
2016. gada 5. oktobris, 08:03

Mūsu zvaigzne Porziņģis uguņo jau pirmajā pārbaudes spēlē - viņš kļūst par rezultatīvāko. VIDEO

Jauns.lv

Kristaps Porziņģis guva 22 punktus pārbaudes cikla spēlē, Ņujorkas "Knicks" tiekoties ar Hjūstonas "Rockets". Lai arī ņujorkiešiem smags zaudējums ar rezultātu 103:130, "Knicks" komandā par rezultatīvāko atzīts tieši mūsu Porziņģis.

Uzbrūkot ar augstu metienu precizitāti, talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis otrdien guva 22 punktus pirmajā pārbaudes spēlē pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda cieta pārliecinošu neveiksmi, ar rezultātu 103:130 (15:27, 27:41, 35:36, 26:26) izbraukumā kapitulējot Hjūstonas "Rockets".

Porziņģis nospēlēja tieši 27 minūtes, kuru laikā trāpīja trīs no pieciem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, piecus no sešiem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja divus pretinieku metienus un nopelnīja divas piezīmes.

Tieši Porziņģis kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, bet ar 16 punktiem piebalsoja Deriks Rouzs.

Neliela savainojuma dēļ nespēlējot Žoakimam Noā, Porziņģis šo maču iesāka centra pozīcijā, tomēr paredzams, ka turpinājumā viņš daudz vairāk darbosies kā spēka uzbrucējs.

Tikmēr "Rockets" rindās ar 28 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeimss Hārdens, bet ar 26 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Raiens Andersons.

Jau pirmās ceturtdaļas laikā "Knicks" komanda nokļuva iedzinējos ar rezultātu 8:23, arī turpinājumā pirmajā puslaikā pilnībā dominējot viesiem, kas pēc 24 spēlētām minūtēm bija priekšā ar 42:68. Trešajā ceturtdaļā Porziņģis īsā laikā iemeta četrus tālmetienus, neļaujot "Rockets" pārsvaram palielināties vēl vairāk, tomēr arī ievērojami pietuvoties neizdevās un "Knicks" komanda pirmssezonu iesāka ar zaudējumu.

Porziņģa spilgtākie brīži mačā:

Nākamajā mačā "Knicks" sestdien savā laukumā uzņems Bruklinas "Nets" basketbolistus, bet regulāro čempionātu Ņujorkas vienība sāks 25.oktobrī ar dueli viesos pret līgas čempionvienību Klīvlendas "Cavaliers".

Porziņģis iepriekšējā sezonā debitēja pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Tās laikā viņš 72 mačos vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. Savukārt Ņujorkas klubs izcīnīja 32 uzvaras 82 spēlēs, bet pēdējo divu sezonu laikā vienība kopā spējusi izcīnīt vien 49 panākumus.

Paredzams, ka gaidāmajā sezonā pirmoreiz NBA vienlaicīgi būs divi latvieši, jo spēcīgās Sanantonio "Spurs" komandas sastāvā iekļuvis Dāvis Bertāns.

Kasjauns.lv/Foto: Reuters/Scanpix/LETA