Divkārtējais olimpiskais čempions džudo apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā
Pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu austriešu džudo zvaigzne Pēters Zeizenbahers.
Sporta zvaigznes
2016. gada 5. oktobris, 18:44

Divkārtējais olimpiskais čempions džudo apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā

Jauns.lv

Pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu austriešu džudo zvaigzne Pēters Zeizenbahers apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā, trešdien paziņoja Austrijas prokuratūra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zeizenbahers seksuāli izmantojis divas nepilngadīgas meitenes, kuras pie viņa trenējušās džudo.

Kā paziņoja prokuratūras pārstāve Nīna Buseka, nozieguma izdarīšanas brīdī abām meitenēm neesot bijuši pat 14 gadi. Vienu no meitenēm viņš izmantojis laika posmā no 1998.gada, kad viņa bija 11 gadus veca. Zeizenbahers mēģinājis izmantot vēl vienu meiteni, taču viņai izdevās izbēgt.

Nedz Zeizenbahers, nedz viņa advokāts publiski nekomentē šo lietu.

Prokuratūra Zeizenbahera lietu izmeklē kopš 2013.gada, kad abas cietušās nāca atklātībā par džudista izdarītajiem noziegumiem.

Zeizenbahers, kurš startēja svara kategorijā līdz 86 kilogramiem, triumfēja 1984.gada olimpiskajās spēlēs Losandželosā un arī četrus gadus vēlāk Seulā, kļūstot par pirmo džudistu, kuram izdodas aizstāvēt savu titulu.

Tāpat viņa kontā ir pa vienam pasaules un Eiropas čempiona titulam, kā arī trīs sudraba un četras bronzas medaļas kontinenta meistarsacīkstēs. 1984., 1985. un 1988.gadā Zeizenbahers tika nosaukts par Austrijas gada sportistu. Džudists vēl joprojām ir visu laiku veiksmīgākais austriešu atlēts Vasaras olimpiskajās spēlēs.

Mēnesi pēc Seulas olimpiskajām spēlēm Zeizenbahers beidza savu karjeru, pēc tam trenējot Austrijas, Gruzijas un Azerbaidžānas sportistus.

LETA/Foto: Alchetron.com

Tēmas