CSKA basketbola komanda līdzjutējiem izsniegusi medaļas "Par Berlīnes ieņemšanu"
ULEB Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA.
Basketbols
2016. gada 5. oktobris, 19:45

CSKA basketbola komanda līdzjutējiem izsniegusi medaļas "Par Berlīnes ieņemšanu"

Jauns.lv

Pagājušās sezonas Eiropas spēcīgākā basketbola komanda Maskavas CSKA no Krievijas šonedēļ saviem līdzjutējiem izsniegusi medaļas, kurām dots nosaukums "Par Berlīnes ieņemšanu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Maijā CSKA komanda tieši Berlīnē triumfēja ULEB Eirolīgas turnīrā, kļūstot par kontinenta spēcīgāko komandu, bet tagad pie medaļām ar divdomīgo nosaukumu tikuši līdzjutēji, kuri pavasarī bija devušies uz Vācijas galvaspilsētu.

Kā raksta CSKA komanda, medaļas pienākas faniem, kuri "palīdzēja gūt ilgi gaidīto uzvaru cīņā ar bezkompromisa pretiniekiem un pūli pretinieku līdzjutēju".

Medaļas automātiski saņems līdzjutēji, kas biļetes uz finālturnīru pirka caur CSKA komandu, bet faniem, kuri tur ieradās individuāli, vajadzēs uzrādīt kādu pierādījumu, ka viņi bijuši Berlīnē uz izšķirošajiem mačiem.

1945.gada maija sākumā Sarkanās armijas karaspēks ieņēma Berlīni, iezīmējot Otrā pasaules kara beigas un Vācijas kapitulāciju. Mūsdienās saukli par Berlīnes ieņemšanu plaši izmanto Krievijas propaganda, lai celtu savas valsts iedzīvotāju patriotisma līmeni.

LETA/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA