Treniņā mirkli pēc bumbas trieciena grozā uz laukuma saļimst un mirst amerikāņu basketbolists
Kamerons Mūrs pēc bumbas trieciena grozā no augšas atgriezās aizsardzībā un pēkšņi turpat uz laukuma saļima. Mediķi tā arī nespēja glābt viņa dzīvību.
Basketbols
2016. gada 6. oktobris, 11:30

Treniņā mirkli pēc bumbas trieciena grozā uz laukuma saļimst un mirst amerikāņu basketbolists

Jauns.lv

Aizvadot treniņu Maķedonijas kluba Ohridas AV sastāvā, otrdien miris amerikāņu basketbolists Kamerons Mūrs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mūrs, kuram bija tikai 25 gadi, saļimis neilgi pēc treniņa sākuma un steigšus aizvests uz slimnīcu, taču sportists dzīvību zaudējis jau ceļā.

Tiek vēstīts, ka Mūrs miris sirdsdarbības problēmu dēļ.

Mūrs, kurš spēlēja uzbrucēja pozīcijā, Maķedonijas vienībai pievienojās vien šonedēļ, otrdien klubā aizvadīja vien savu pirmo treniņu.

"Šī ir traģēdija. Nepaspējām pat Mūru pienācīgi iepazīt," izteicās AV kluba pārstāvis Ivo Markoskis. "Ohridā viņš bija tikai 24 stundas, bet pēc ierašanās ļāvām viņam atpūsties. Traģēdija notika sportista pašā pirmajā treniņā."

Kā pastāstīja Markoskis, Mūirs ar klubu bija noslēdzis pārbaudes līgumu, turklāt vēl nebija pilnībā izgājis medicīniskās pārbaudes. Pēc to iziešanas ar spēlētāju būtu noslēgts pilnvērtīgs kontrakts.

Pēc koledžas absolvēšanas Mūrs 2012.gadā piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" treniņnometnē, taču līgumu neizpelnījās. Pēc tam viņš sāka karjeru Eiropā, pievienojoties Ukrainas komandai Zaporožjes "Ferro-ZNTU", bet 2013. un 2014.gadā viņš spēlēja Itālijā.

Mūrs NBA Vasaras līgā piedalījās arī 2014. un 2015.gadā, bet iepriekšējā sezonā viņš basketbolu profesionālā līmenī nespēlēja.

LETA/Foto: Juvecaserta.it