Kadirovs un Čečenija jūk prātā. Nu arī bērni būrī kaujas bez noteikumiem. VIDEO
Ramzana Kadirova jubilejas pasākums izraisījis lērumu kritikas visā pasaulē.
Citi sporta veidi
2016. gada 6. oktobris, 13:18

Kadirovs un Čečenija jūk prātā. Nu arī bērni būrī kaujas bez noteikumiem. VIDEO

Jauns.lv

Šonedēļ Čečenijas galvaspilsētā Groznijā noticis savdabības MMA (cīņas bez noteikumiem) pasākums. Tajā piedalījās 8 līdz 11 gadus veci zēni, bet pie čempionu jostām tika trīs valsts līdera Ramzana Kadirova dēli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čečenijas līderis Kadirovs, kurš pats ir arī cīņas sporta vadītājs valstī rīkoja World Fight Championships of Akhmat (WFCA) pasākumu, kurā galvenā ciņa bija vieglā svara pasaules čempionu Magomedu Bibulatovu un Madomedrasulu Hazbulajevu. Tomēr šajā būru cīņas pasākumā pasaules lielāko uzmanību piesaistījis fakts, ka cīņas ringā devās arī bērni, to vidū arī valsts galvas Kadirova dēli.

Kadirova vecākais dēls Ahmads ir 11 gadus vecs un sev 30 kilogramus. Viņš savu cīņu uzvarēja ar nokautu. Abi pārējie Čečenijas līdera dēli 9 un 10 gadus vecie puiši Eli un Adams savas cīņas uzvarēja pēc tiesnešu lēmumiem. Par to jaunie cīkstoņi tika pie miniatūrām čempionu jostām, bet valsts galvas rokaspuiši kopā ar bērniem līksmoja par viņu panākumu.

Šajā gadījumā nav runa par negodīgu cīņu iznākumu, bet gan par to, vai maziem zēniem tiešām būtu jācīnās bez noteikumiem būrī, kur kāds nopietns savainojumus, vai sliktākajā gadījumā letāls iznākums ir tikai laika jautājums.

Šis cīņas pasākums bija redzams arī televīzijā un tika rīkots par godu Ramzana Kadirova 40 gadu jubilejai.

Asi kritizējis Čečenijā notikušo ir arī Krievijas vadošais MMA cīkstonis Fjodors Jemeļjaņenko, kurš notikušo uzskata par nepieņemamu, jo bērni no šādām cīņām var gūt ne vien fiziskas, bet arī garīgas traumas: “Kas notika sacensībās Groznijā ir nepieņemami. Astoņus gadus veci bērni sit viens otram līksmu pieaugušo deguna galā. Vai tiešām ir jārīko izklaides pasākumi uz bērnu veselības rēķina?” skarbs par redzēto bija slavenais cīkstonis.

Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs informējis, ka uzraudzības orgāniem uzdots pārbaudīt sacensību norisi, vai Groznijā notikušās bērnu cīņas sacensības ir bijušas pieņemamas.

Bērnu MMA cīņas Groznijā – video:

Ramzana Kadirova dēls Adams aizvada MMA cīņu – video:


Kasjauns.lv/Foto; Ekrānuzņēmums no video / Itar-Tass/Scanpix/LETA