Girgensonam rezultatīva piespēle pēdējā pārbaudes spēlē pirms sezonas
Zemgus Girgensons cīņā pie apmales ar Krisu Nīlu.
Hokejs
2016. gada 8. oktobris, 12:15

Girgensonam rezultatīva piespēle pēdējā pārbaudes spēlē pirms sezonas

Jauns.lv

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons piektdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Bufalo "Sabres" komandai izcīnīt uzvaru pēdējā pārbaudes spēlē pirms jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) pieveica Otavas "Senators" vienību.

Girgensons asistēja Markusam Folinjo, kad tas otrā perioda sākumā panāca 2:0 viesu labā.

"Sabres" rindās ar precīziem metieniem izcēlās arī Sems Reinhārts, Dereks Grants, kurš guva vārtus skaitliskajā mazākumā, un Evanders Keins.

Spēles vidū Bufalo komanda atradās vadībā ar 3:0, taču tad "Senators" vienus vārtus atguva. Trešajā periodā "Sabres" atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, bet pretinieki spēja atbildēt ar Kaila Turisa gūtiem vārtiem 52.minūtē.

Girgensons spēlēja 11 minūtes un 22 sekundes, tostarp 19 sekundes vairākumā un 40 sekundes mazākumā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus un otrajā periodā par pretinieku vārtsargs Kreiga Andersona bloķēšanu saņēma divas soda minūtes. Zīmīgi, ka tieši Girgensona noraidījuma laikā "Sabres" guva savus trešos vārtus.

Bufalo komanda līdz ar to noslēgusi septiņu pārbaudes spēļu sēriju, kurā tika izcīnītas četras uzvaras, bet divas reizes zaudēts pēcspēles metienos.

Tikmēr Girgensons, kurš gatavojas savai ceturtajai NHL sezonai karjerā, piedalījās piecās pārbaudes spēlēs, izceļoties ar vieniem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Girgensons ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš sāks NHL sezonu, jo ceturtdien Tampabejas "Lightning" uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmklubu Sirakjūsas "Crunch" nosūtīja vārtsargu Kristeru Gudļevski.

NHL klubu treniņnometnēs piedalījās arī Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Rihards Bukarts (Floridas "Panthers"), Ņikita Jevpalovs (Sanhosē "Sharks"), Mārtiņš Dzierkals (Toronto "Maple Leafs") un Rodrigo Ābols (Vankūveras "Canucks"), taču viņi konkurenci neizturēja un tika nosūtīti uz zemāku līgu klubiem vēl ātrāk.

Jaunā NHL sezona sāksies 12.oktobrī, bet Bufalo "Sabres" pirmo spēli aizvadīs dienu vēlāk, kad uzņems Monreālas "Canadiens" komandu.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA